Yunanistan'da Ermeniler Türk Büyükelçiliği'ne yürüdü

Yunanistan'da Ermeniler Türk Büyükelçiliği'ne yürüdü
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 1915 olaylarını anmak için Sintagma Meydanı'nda toplanan Ermeniler, buradan Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Yunanistan Ermeni Gençler Birliği'nin organize ettiği yürüyüşte, 100 kırmızı balonu gökyüzüne bırakıldı ardından büyükelçiliğie yürüyüşe geçildi.
Ellerindeki bayraklar ve pankartlarla sloganlar atan gösterici grup, büyükelçiliği çıkan Rigillis Caddesi girişinde polis barikatına takıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, göstericilerin büyükelçiliğe yaklaşmasına izin verilmedi. "Kaybettiklerimizi mücadeleyle anıyoruz", "Hatırlıyorum ve savunuyorum" sloganları atan gruba destek veren bazı Yunan ve Rumlar ise "Ermeni, Pontus, Kıbrıs, unutmuyorum, ortak mücadele, ortak düşman" şeklinde pano taşıdı.

Göstericiler polisin kendilerine Türkiye Büyükelçiliği'ne protesto bildirisi bırakmalarına izin verene kadar ellerinde mumlarla oturma eylemi yaptı. Burada Ermeni gençler, bir Türkiye bayrağı yaktı.

Öte yandan, Ermeni gençlerden bazıları, aralarında Atina Cihan Haber Ajansı muhabirinin yer aldığı basın mensuplarına sözlü tacizde bulundu. Tehdit edilen basın mensuplarının görev yapması engellendi. Grup, Azerbaycan Büyükelçiliği önünden geçerken "Karabağ Ermenistan'a aittir" şeklinde slogan da attı.

CİHAN
25 Nisan 2015 00:07
DİĞER HABERLER