Yunanistan'dan yeni talep

Yunanistan'dan yeni talep
Atina, 2017'ye kadar sürecek 29,1 milyar Euro'luk yeni bir program ile mevcut programın kısa süreli uzatılması talebinde bulundu.

Yunanistan'ın yeni bir 'mali destek programı' için Avrupa İstikrar Mekanizması'na yaptığı başvuruyu görüşen Eurogroup, çalışmalarına yarın sabah devam edecek. Atina, 2017'ye kadar sürecek 29,1 milyar Euro'luk yeni bir program ile mevcut programın kısa süreli uzatılması talebinde bulundu.

Yunanistan'ın ekonomik destek programının bu gece yarısı tamamlanması öncesi Atina, 2 yıl sürecek yeni bir program ile teknik anlamda iflas olmaması için mevcut programın kısa süreli uzatılması önerisini Eurogroup'a iletti. Yeni önerileri görüşmek için olağanüstü toplanan Eurogroup, kısa bir süre önce çalışmalarını tamamladı. Eurogroup, yarın sabah yeniden toplanacak ve Atina'nın taleplerini incelemeyi sürdürecek.

Başbakan Aleksis Çipras'ın imzasını taşıyan 2 sayfalık metne göre Atina, 2 yıl süreli yeni anlaşma önerisinde toplam 29,1 milyar Euro'luk iç ihtiyaçlar ile dış borçların finanse edilmesini istedi. Buna paralel sürdürülebilir borç sorununa çözüm bulunması da talep ediliyor.
30 Haziran 2015 23:03
DİĞER HABERLER