Sahur operasyonuyla tutuklanan Emniyet Müdürü Yurt Atayün, zorla emekli edildi. Ancak ne ikramiyesi ne de maaşı ödendi. 8 ay sonra ise emekliliği geri alındı. Cezaevindeyken göreve başlatıldı.
22 Temmuz 2014'teki sahur operasyonuyla tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele Şube eski Müdürü Yurt Atayün, isteği dışında emekli edildi. Ama ikramiye ve maaş ödemesi yapılmadı. Tutuklu polis şefi, 8 ay sonra ise göreve başlatıldı. Kendi internet sitesinden açıklama yapan Atayün, şunları belirtti: “7 Haziran 2015'te bağımsız milletvekili adayı olduğum için devlet memurluğundan istifa ettim.
‘ÖNCE GÖREVE İADE EDİLDİM'
Seçilemediğim için yasal süre içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 30 Haziran 2015'te göreve dönme başvurusu yaptım. Talebim kabul edildi ve 24 Temmuz 2015'te, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü emrine atandım.
EMEKLİLİK KARARI GERİ ALINDI
13 Ağustos 2015'te yaş haddini doldurmamama rağmen zorunlu olarak emekliye sevk edildim. Ancak hasmane tutum hız kesmemişti. 24 Temmuz 2015 ile 13 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki maaşım, hak ve alacaklarımın ödemesi yapılmadı.
Ayrıca emekliye sevk edildiğim 13 Ağustos 2015'ten bu güne kadar emekli maaşı veya ikramiyesi ödenmedi. 4 Mayıs 2016'da ise Emniyet Genel Müdürlüğü, hakkımda emeklilik kararını geri alarak beni göreve iade etti. İstanbul'da göreve başlatıldığımı öğrendim.”
'İKTİDARA MUHALİF HERKES ESİR'
Atayün, süreç boyunca yaşadığı hukuksuzlukları şöyle anlattı: “2 yılda 5 ayrı şehre atandım. Görevimden uzaklaştırılıp tutuklandım. Hakkımdaki iddianame 16 ayda düzenlendi. 20 aydır tutukluyum. 10 ayda 3 farklı cezaevi gezdirildik. En son, kendileri hakkında soruşturma yaptığımız DHKP/C, PKK, Hizbullah gibi terör örgütü mensupları ile aynı cezaevine konulduk. Polis, emekli asker, savcı, hakim ve siyasi iktidara muhalif gazeteciler cebren ‘esir' olarak tutuluyor. Çünkü hakkımızda hukuken geçerli bir tahliye kararı var. Bu uygulamalar, Anayasa'nın sosyal ve hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor. Bu nasıl kindir, nefrettir, hangi hukuk, vicdanla izah edilebilir?”
özgür düşünce