Yüzbaşı Alper'i kanasla şehit ettiler

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Yüzbaşı Alper Kalem, keskin nişancı tüfeği ile açılan ateş sonucu şehit oldu. İlçede zırhlı araca roketatarlı saldırıda ise 2 polis memuru yaralandı, bir uzman çavuş şehit oldu.

Nusaybin'in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48'nci gününde devam etti. Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında bu sabah saat 07,00 sıralarında sokağa konulan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. 


YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU


Çatışma sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. Konya'nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. 

Bu sabah şehit edilen yüzbaşı Alper Kalem ile birlikte Nusaybin'de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı da 50'yi bulurken, dün itibarı ile de Valilik tarafından 308 terörist öldürüldüğü bildirilmişti. Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonlar sürüyor. 


KANDİL'E HAVA HAREKATI


Kuzey Irak'taki Kandil-HAkkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçaklarının katılımıyla hava harekatı düzenlendi.

29 Nisan saat 23.00'de Kuzey Irak'taki Kandil-Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere başlatılan hava taarruzu 30 Nisan 2016 saat 01.40'ta sona erdi. Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği belirtildi, Hava taarruzuna 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçağı katıldı. PKK'lı teröristlere ait olan sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklar üslerine geri döndü.

29 Nisan 2016 tarihinde 18.10-18.25 ve 30 Nisan 2016 tarihinde 02.50 - 02.55 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Şırnak Güneyçam kırsalında tespit edilen PKK hedeflerine, her seferinde 2 F-4 2020 savaş uçağı ile hava taarruzu düzenlendi. Tespit edilen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndüğü belirtildi,


DHA

30 Nisan 2016 10:28
DİĞER HABERLER