Afet Zararlarını Azaltma semineri

Afet Zararlarını Azaltma semineri
ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı Devrek Şubesince köy muhtarlarına yönelik Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afet Zararlarını Azaltma semineri düzenlendi.
     Türk Kızılayı Devrek Şubesi Başkanı Şafak Zehra Ocakçıoğlu, Devrek Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Afet Zararlarını Azaltma seminerinde yaptığı konuşmada, muhtarların afet olduğunda müracaat edilecek ilk makam olduğunu söyledi.
     Türk Kızılayının toplum bilincini geliştirmek ve etkin hizmet üretebilmek için kurumsal eğitimlerine devam ettiğini belirten Ocakçıoğlu, şöyle konuştu:
     Yüzde 98i afet riski altında olan ülkemizde, toplumda afetlere karşı zarar azaltma ve güvenli yaşam kültürünü oluşturmak birincil öncelik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda daha hızlı, etkin ve büyük gruplara ulaşmak için muhtar, din görevlisi, öğretmen ve toplum destekli polislerle güç birliği oluşturmaya başladık. Bu noktadan yola çıkarak Türk Kızılayının önderliğinde 2007 yılı itibariyle Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afet Zararlarını Azaltma programı hayata geçirilmiştir. Projemizin amacı, olası afet zararlarını azaltmak için mülki idare amirlerimizin desteği ve Türk Kızılayı şube başkanlıkları aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamaktır. Toplum liderleri vasıtasıyla afetlere karşı hazırlıklı olma kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumda sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır.
     Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Ersin Karaoğlan tarafından muhtarlara afet zararlarını azaltma hakkında çeşitli bilgiler verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
17 Aralık 2012 16:29
DİĞER HABERLER