AKP'nin büyük korkusunu yazdı: Reise ölümüne bağlı insanların bile tercihleri farklılaşmış

Yandaş Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, seçimlerle ilgili partisini uyardı. "Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaşmış görünüyor" dedi.
Seçimlere 2 aydan az bir süre kala yapılan çoğu seçim anketinde, AKP’nin oylarının iktidarın beklediği düzeyde olmadığı görülüyor. 14 Mayıs akşamı iktidar bloğunun hezimetle karşı karşıya kalma ihtimali, yandaşlarda endişeleri artırıyor.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’in bugünkü yazısı da bu tablonun çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

“SEÇMEN TERİCHLERİ GÖZLE GÖRÜLÜR BİÇİMDE FARKLILAŞMIŞ”
Metiner, partisine yakın Yeni Şafak’taki köşesinde, seçimde gösterilecek adaylarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. “AK Parti’ye acizane tavsiyelerim…” başlıklı yazısında, zorlu bir seçime girildiğini ve seçmen tercihlerinin farklılaştığını belirten Metiner, “Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaşmış görünüyor. Reis’e bakışlarıyla AK Parti’ye ve AK Parti’de siyaset yapanlara bakışları giderek farklılaşıyor. O yüzden Reis ile AK Parti arasındaki makas açıldıkça açılıyor. Reis’in aldığı oy, genel başkanı ve lideri olduğu AK Parti’den kat kat fazla ise ortada bir sorun var demektir” dedi.

“MİLLET, DAYATILAN AK PARTİLİ’LİLERDEN RAHATSIZ”
Metiner, iktidarın politikalarına ve parti teşkilatlarına yönelik Erdoğan’ı hariç tutarak yaptığı eleştirilerine “Millet, Reis adına siyaset yapan aktörlerden kahir ekseriyetle memnun değil. Teşkilatlar büyük ölçüde Reis’i ve misyonunu temsil ve taşıma noktasında yetersiz. O yüzden yereldeki aktörler ile millet arasındaki mesafe giderek açılıyor. Milletin istemediği isimlerin teşkilatların başına getirilmesi ve milletin hoşnut olmadığı isimlerin her seferinde vekil olarak dayatılması, büyük bir öfke birikimine sebebiyet vermiş durumda” diyerek devam etti.

“AK PARTİ, MİLLETİN TEPKİSİNİ FENA CELBEDER”
“Reis’e veririz ama istemediğimiz adaylar olursa asla!” diyenlerin sayısı azımsanmayacak oranda olduğuna işaret eden Metiner, yazısında “AK Parti’nin inancına aykırı “siyasal seçkincilik” anlayışı benimsenirse, yani millet seçmesini bilmez, onun için kimin gerekli olduğunu ancak biz biliriz yoluna sapılırsa, bu hem AK Parti’nin misyonunu inkar anlamına gelir hem de milletin tepkisini fena halde celbeder” uyarısı yaptı.
24 Mart 2023 16:29
DİĞER HABERLER