Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak:

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak: Planlarımız içinde 5 bin 500 öğrenciyi, 8 bine çıkarma hedefimiz var
BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, planları içinde 5 bin 500 öğrenciyi, 8 bine çıkarma hedefleri olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Budak, Bayburt Eğitim Fakültesinde düzenlediği toplantıda, ikinci dört yıllık dönemde yönetimi yeniden şekillendirdiklerini belirterek, dekan atamaları ve ekip oluşturma çabalarının devam ettiğini ifade etti.
     Üniversitenin iyi bir ekiple, ancak iyi bir yerlere taşınacağını vurgulayan Prof. Dr. Budak, şunları kaydetti:
     Bayburt Üniversitesinin geleceğinin hangi aşamaya taşınacağı açısından yapılacak çalışmalara başladık. Üniversitenin öğrenci sayısı 5 bin 500 civarında. Hemen hemen bütün bölgelerden eşit oranda öğrenci profilimiz var. Bu üniversite için sevindirici bir durum. Aynı durumu biz öğretim görevlileri için de oluşturarak evrensel üniversite anlayışını getirmek istiyoruz. Hedefimiz Bayburta daha iyi hizmet etmek. Planlarımız içerisinde 5 bin 500 öğrenciyi 8 bine çıkarma hedefimiz var. Bunun için de öncelikli hedefimiz yeni fakültelere yeni bölümler ilave ederek, istihdama açık öğrenci çeken bölümler. Gelecek 4 yılda neler yapılacağının stratejik planını birimlerde oluşturduk. Onlar üzerinde çalışıyoruz.
     Prof. Dr. Budak, 4 fakülte ile hizmet verdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:
     Eğitim fakültemizde bin 100 civarında öğrencimiz var. İlahiyat fakültesi 340 öğrenci ile eğitimini sürdürmekte. İktisadi idari bilimler fakültemiz bin 400 öğrenci ile en kalabalık fakültemiz. Mühendislik fakültemiz de bin 100 civarında öğrenci ile eğitime devam ediyor. Meslek yüksekokulunun öğrenci sayısı bin civarında. Bunu 2 bin 500, 3 bine çekme hedefimiz var. Çünkü kaliteli ara eleman yetiştirme sıkıntımız var. Yeni bölümler aktif etme çalışmalarımız var.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
23 Kasım 2012 17:19
DİĞER HABERLER