Çanakkale Boğazını yüzerek geçmek istiyor

Çanakkale Boğazını yüzerek geçmek istiyor -Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, boydan boya 60 kilometre olan Çanakkale Boğazını yüzerek geçmeyi denemek üzere Lapsekinin Şekerkaya mevkisinden denize girdi -Sunaçoğlu: Bizler çok zor
ÇANAKKALE (A.A) - Boydan boya 60 kilometre olan Çanakkale Boğazını tarihte ilk kez yüzerek geçip, adını spor tarihine yazdırmayı hedefleyen rekortmen sporcu Alper Sunaçoğlu, denemesini gerçekleştirmek üzere antrenörü eski milli yüzücü Serdar Sanrı ile Lapsekinin Şekerkaya mevkisinden denize girdi.
     Deneme için son hazırlıklarını tamamlayan yüzücü Sunaçoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bizler çok zor şartlar altında kurulmuş bir Cumhuriyetin çocuklarıyız. Nasıl ki bu ülke zor kurulmuşsa, biz de temsili olarak bu suyu, yine zor şartlar altında yüzerek geçmek istiyoruz. İnşallah çevremize bu mesajı verebiliriz dedi.
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına destek vermek için etkinlik düzenleyerek rekor denemesi yapacaklarını belirten Sunaçoğlu, bu etkinlikte, boğazı boydan boya yüzerek geçip ardından Çanakkaleden de İzmire toplamda 690 kilometreyi bisiklet ile geçip bugüne kadarki en büyük maraton rekorunu ülke adına elde etmeyi planladıklarını hatırlattı.
     Çanakkale ve bölgesinde büyük bir lodos fırtınası olduğunu anımsatan Sunaçoğlu, Bize eşlik edecek olan tekne buraya gelemedi fırtına nedeniyle. Şu anda Karabiga tarafında bir limana sığınmış durumda. Tabii tekne olmadığı için yanımızda hakemler de olamayacak. Biz bu denememizde bir rekor tescil ettiremeyeceğiz. Normalde bizim bu etkinliğimizi iptal etmemiz gerekiyordu. Ama biz Türk milletine bir söz vermiştik. Ne olursa olsun Çanakkale Boğazını geçeceğiz dedik. Fırtına da olsa lodos da olsa, Lapsekiden Çanakkaleye kadar yüzerek bunca emeği ziyan etmemeyi amaçlıyoruz. Bu zor bir maraton olacak, burası imkansız bir parkur aslında diye konuştu.
     Bu etkinlikte bir sosyal mesaj da vereceklerini kaydeden Sunaçoğlu, şöyle dedi:
     Ülkemizde her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski var. Ve toplumumuz bu konuda çok bilinçsiz. Aslında küçücük bir elle kontrolde bile hastalığın önüne erken teşhis sayesinde geçilebilir. Bu konuda bir farkındalık yaratmak üzere etkinliğimizde sosyal mesaj vermeyi de amaçladık.
    
     -Sunaçoğlunun başarıları-
    
     Alper Sunaçoğlu, önceki yıllarda Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek, eski milli yüzücü Ersin Aydının 34 saatlik derecesinden daha iyisini gerçekleştirmiş, ardından da Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 2 saat 25 dakikada yüzüp, rekor kırarak spor tarihine geçmişti.
     Bu yıl 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek, dünyanın en uzun mesafe yüzme rekorunu kırmayı hedefleyen Sunaçoğlu, kendisini takip eden tekneyle irtibatının kesilmesi ve ardından yaşanan sorunlar nedeniyle rekor denemesinden vazgeçmişti.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
29 Ekim 2012 13:08
DİĞER HABERLER