'Diploma davası'nda sıcak gelişme!

Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Ekrem İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın reddedilmesi üzerine İmamoğlu’nun avukatları, kararın yürütmesinin durdurulması ve davanın kabulü talebiyle istinafa başvurdu.
NE OLMUŞTU?
İmamoğlu'nun diploması İstanbul Üniversitesi tarafından 18 Mart 2025'te iptal edilmişti. İmamoğlu bu kararı Danıştay'a taşımıştı. İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine karşı açtığı dava geçen ay İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından oybirliğiyle reddedilmişti.
Gerekçeli kararda, dava konusu yatay geçişin yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan (21.10.1982 tarih ve 17845 sayılı Resmi Gazete) Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 2, 3, 5, 8 ve 11. maddeleri ile sonraki yıllarda yürürlüğe giren mevzuata işaret edilmişti. Kararda İmamoğlu’nun iyi niyetli olmadığı iddia edilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

AYM de onayladı: Ali Türkşen artık tescilli işkenc...

Ramazan ayının ekran klasiği İftar Zamanı, izleyic...

Polonya Başbakanından flaş çıkış: İran’ı hemen te...

İşte yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı

İşkenceyi tutanağa geçirmeyi talep eden avukata gö...







