Diyarbakırda "Silah Bırakma ve Silahsızlanma Deneyimleri"

Diyarbakırda "Silah Bırakma ve Silahsızlanma Deneyimleri" paneli
DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda "Silah Bırakma ve Silahsızlanma Deneyimleri" paneli düzenlendi.
     Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünce (DİSA) Kayapınar Kültür Merkezinde düzenlenen "Silah Bırakma ve Silahsızlanma Deneyimleri" paneli yapıldı. Gazeteci yazar Cengiz Çandar ve Demokratik Gelişme Enstitüsü Müdürü Kerim Yıldızın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Birleşik Krallık ve Kuzey İrlandada taraflar arasında yürütülen barış sürecinde İngiltere Başbakanı Tony Blair adına baş müzakereci olan Jonathan Powell konuk konuşmacı olarak katıldı.
     Powell, Kuzey İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ve İngiltere Hükümeti arasında 1997-2007 yıllarında yapılan müzakere ve çözüm sürecinde aktif rol üstlenen kişi olarak tecrübe ve deneyimlerini anlattı. Diyarbakırda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Powell, geleceğe yönelik umutlu olduğunu ve bu sürece Avrupada herkesin bu noktada elinden gelen her şeyi yapacağına inandığını söyledi.
     Daha sonra panele katılanların sorularını yanıtlayan Powell, şöyle konuştu:
     "Her sorunun bir çözümü vardır. Çözülmeyecek bir sorun yoktur. Gelinen süreçte hükümetin iyi bir yapısı olmalı. Sağlam adımlar atılmaya devam edilmeli ki süreç olumlu bir şekilde devam etsin. Umarız bu süreç barış olarak bitecektir. IRA örgütüne herhangi bir partiye katılmalarının sözünü verdik ve silahlarını birakmalarını istedik. Bu süreçte verilen vaatler yerine getirilmesi gerekir.
    
     Muhabir: Cihan Eser
     Yayıncı: Behçet Güngör
09 Nisan 2013 18:00
DİĞER HABERLER