Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda olay çıktı: Yıldırım stadyumu terk etti

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulu toplantısı Ülker Stadı'nda başladı. Toplantının ilk günü divan başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Seçime itiraz eden Aziz Yıldırım, stadyumu terk etti.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın başkanlık yarışacağı Fenerbahçe olağan seçimli genel kurul toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı.

İki gün sürecek genel kurulda bugünün en önemli gelişmesi, divan başkanının seçilmesi oldu. Divan başkanlığı için Şekip Mosturoğlu ve Vefa Küçük yarıştı. Seçimi Vefa Küçük kazandı.

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, 01.01.2023-31.05.2023 mali dönem ve 01.06.2023-29.02.2024 mali dönemine ilişkin Denetim Kurulu Raporu’nu okuduğu esnada başkan adayı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu listesinde yer alan isimler tribünden sahaya inerek konuşmanın gerçekleştirildiği alana yürüdü.

Başkan Ali Koç ve yönetiminde yer alan isimlerle tokalaşan Yıldırım, ardından konuşmanın yaptığı kürsüye geldi. Genel Kurul Divan Başkanlığına seçilen Vefa Küçük, Aziz Yıldırım’a “Benden söz almanız gerekmektedir” deyince, Yıldırım, “Ben alırım. Sen orada seçilmeden oturdun” şeklinde cevap verdi. Konuşmaların sürmesinin ardından Küçük, “Kürsü işgal edilmiştir, kürsüyü boşaltacağız. Aziz Başkan kürsüye kadar geldiğine göre kendisine 30 saniye konuşma hakkı tanıyalım, zaten başkan adayı olarak konuşacak” dedi.

AZİZ YILDIRIM VE EKİBİNDEN OYLAMAYA İTİRAZ

Bu sözlerin ardından kısa bir açıklama yapan Yıldırım, “Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen kalabilir isteyen ayrılır, hepinize teşekkür ederim” diyerek kürsüden indi ve arkadaşlarıyla birlikte stadı terk etti.

Yönetici Fethi Pekin, Olağan Seçimli Genel Kurul’da Divan Başkanlığı için Vefa Küçük’ün oylanmasının ardından “İkinci oylamaya gerek kalmadı” ifadesini kullandı ve ardından ikinci oylamayı da gerçekleştirdi. Oylama sonucunda oyların eşit olduğu ve seçimin oldu bittiye getirildiği yönünde Aziz Yıldırım kanadından itiraz geldi. Avukat Savaş Adalet, oylamaya itirazda bulundu ve itiraz dilekçesini Fethi Pekin'e sundu.

Fenerbahçe olağan seçimli genel kurul toplantısında yaşananlar:

15:45 Tezahüratların sona ermesinin ardından yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibralarına geçildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimi, her iki döneminde de mali açıdan ibra edildi. Denetim kurulu da iki dönem ibra edildi.

15:40 Fenerbahçe kongre üyelerinin konuşmalarının ardından divan başkanı Vefa Küçük, kongrede Ali Koç'un sarı, Aziz Yıldırım'ın ise beyaz renkle seçime katılacağını duyurdu. Vefa Küçük'ün duyurusunun ardından kongre üyeleri hep bir ağızdan tezahürata başladı. Tezahürata Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri de alkışla eşlik etti.

15:20 Fenerbahçeli bir kongre üyesinin konuşması, Ali Koç'a soru soracağı sırada Vefa Küçük tarafından süreyi aştığı gerekçesiyle durduruldu. Bunun üzerine Ali Koç, kürsüye gelerek konuşmacıya biraz daha süre verilmesini istedi. Ancak Vefa Küçük kararını değiştirmedi ve kongre üyesinin mikrofonu kapatıldı.

12:10 Acun Ilıcalı: Aziz Yıldırım, Jose Mourinho'nun menajerine de açıktan para verdiğimizi söyledi. Siz şimdi kalkıp Jose Mourinho'nun menajerine açıktan para verdiniz derseniz, suçladığınız isimler Ali Koç, Jorge Mendes ve Jose Mourinho oluyor. Bu konu teknik direktörümüz Jose Mourinho'nun kulağına gitmedi mi sanıyorsunuz? Yarın Jose Mourinho ile çalışırsanız, onun yüzüne nasıl bakacaksınız?

11:40 Fenerbahçe divan başkanı Vefa Küçük, Aziz Yıldırım'ın tepkisi ile ilgili "Benim hasta olduğumu iddia ederek bir takım yalanlar ortaya attılar. Evet, ben hastayım. Ama Fenerbahçe hastasıyım. Buraya sizlerin oylarıyla seçilerek geldim. Hiç kimse buna gölge düşüremez" dedi.

11:20 Aziz Yıldırım stadyumu terk ettikten sonra Erol Bilecik, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Eroıl Bilecik, konuşmasının sonunda "Korkakların ömrü, cesurların dedikodusuyla geçiyor" ifadesini kullandı.

11:18: Aziz Yıldırım'ı destekleyen üyeler de stadyumdan ayrılırken, Ali Koç destekçileri ile aralarında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak Ali Koç, kendisini destekleyen üyelerin yanına gelerek sakin olmaları konusunda uyardı.

11:15 Aziz Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Aziz Yıldırım, "Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben şimdi burayı terk ediyorum. Konuşma yapmayacağım. Yarın oy kullanmaya geleceğim. İsteyen benimle çıkar, isteyen burada kalabilir" diyerek stadı terk etti.

11:10 Divan başkanı Vefa Küçük, üyelere yaptığı açıklamada "Şu anda kürsü işgal edilmiştir. Kürsü boşaltılacaktır" dedikten sonra Aziz Yıldırım'a 30 saniye söz hakkı tanıma kararı aldı.

11: 05 Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Erol Bilecik üyelere sunum yaparken kürsüye gelerek divan başkanlığı seçimine tepki gösterdi. Vefa Küçük'ün "Benden izin almadan konuşma yapamazsınız" demesi üzerine Aziz Yıldırım "Ben konuşurum. Sen haksız bir şekilde seçildin" şeklinde karşılık verdi.

10:50: Yönetici Fethi Pekin, Vefa Küçük için oylama yaptırdıktan sonra "İkinci oylamaya gerek kalmadı" ifadesini kullandı ancak Şekip Mosturoğlu'nu da üyelerin oylarına sundu. Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük seçilirken oyların eşit olduğu ve seçimin oldu bittiye getirildiği yönünde Aziz Yıldırım kanadından itiraz geldi. Avukat Savaş Adalet, oylamaya itirazda bulundu ve itiraz dilekçesini Fethi Pekin'e sundu.

10:45: Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan: Fenerbahçe, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2022/23 sezonunda muhteşem başarılar elde etti. Rakiplere farklı, bize farklı mücadele eden takımlarla savaştık. Futbol takımımız bu sene ligi şampiyonluk performansıyla tamamladı. Rakiplerimiz desteklenirken, biz aşağı çekildik. Son noktayı ise kendini şampiyon sanan takımın sahasında kazanarak koydular. Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösteren bu karakterli takıma teşekkür ediyoruz. Bu takımı alnından öpüyoruz, İsmail Kartal'a da çok teşekkür diyoruz. Büyük taraftarımızın da dediği gibi biz onlardan razıyız.

10:40 Kongre üyeleri arasında protokol tribünün yakınında gerginlik yaşandı.

10:00 Fenerbahçe'de divan kurulu başkanlığına Vefa Küçük seçildi.

08 Haziran 2024 11:59
DİĞER HABERLER