Gemlikte "Dünü unutma ki yarına hakkın

Gemlikte "Dünü unutma ki yarına hakkın olsun" konferansı -Timsal Karabekir: "O, yılmaz bir vatan sevdalısıydı"
BURSA (A.A) - Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir, babasının yılmaz bir vatan sevdalısı olduğunu söyledi.
     Karabekir, Gemlik Esnaf Kefalet Kooperatifinde düzenlenen "Dünü unutma ki yarına hakkın olsun- konulu konferansta, Atatürk ve Kazım Karabekiri anlattı.
     Babasını, "O, yılmaz bir vatan sevdalısıydı" diye anlatan Karabekir, babasının, hep vatanını ve onun menfaatlerini düşündüğünü söyledi.
     Kazım Karabekirin, kendilerini de bu şuurla yetiştirdiğini ifade eden Karabekir, babasının Atatürkü çok sevdiğini ve onunla yaşadıklarından övgüyle söz ettiğini dile getirdi.
     "Onlar bu vatanın kurtuluşu için hiçbir şeyden çekinmediler" diyen Karabekir, Kurtuluş Savaşının, Anadoluya ilk çıkan beş komutanını simgeleyen ve "ilk beşler" olarak anılan, Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy, Rauf Orbay ve Refet Beleye ilişkin babasının albümünden fotoğrafları paylaştı.
     Babasının, Fevzi Çakmak ile Latife hanımla evliliğinde Atatürkün nikah şahitliğini yaptığını belirten Karabekir, babasının çok yönlü kişiliğine, vatanperver olmasının yanı sıra sanatçı ve yardımsever yönlerine de dikkat çekti.
     Babasının Sarıkamışta yetim kalmış 4 bin erkek ve 2 bin kız çocuğunu himayesine alarak eğitimlerini üstlendiğini anlatan Timsal Karabekir, konferansta, babasının bestelediği "Türk Yılmaz" adlı marşı taş plak kaydıyla dinletti.
     Karabekir Paşanın, hem cephede savaşan, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan kişilere özgü kırmızı, yeşil şeritli madalyaya sahip olduğunu ifade eden Karabekir, Milli Mücadeleye ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmek isteyenleri, İstanbul Erenköyde bulunan Kazım Karabekir Müzesini görmeye davet etti.
     Konferansı, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz da izledi.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
08 Mayıs 2013 17:30
DİĞER HABERLER