"Gizli bilgi ve belge bulundurma" davası

"Gizli bilgi ve belge bulundurma" davası -49u muvazzaf asker 79u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi
İZMİR (A.A) - İzmirdeki 49u muvazzaf asker 79u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.
     İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, "Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak" ve "Gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçlarından 2-6 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklardan deniz albay Hakan Gürdal, suç örgütünün üyelerini ve yöneticilerini tanımadığını, dijital verilerin kendisine ait olmadığını, iddianamede öne sürüldüğü gibi tanımadığı kişilerle alt üst ilişkisinin de bulunamayacağını ifade etti.
     Yüzbaşı Hamza Kaya da, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, eşinin 2010 yılından bu yana kanser tedavisi gördüğünü ve durumunun kötü olduğunu, bu hastalıkla mücadele ederken büyük bir iftiraya uğradığını söyledi.
     Hasan Kızılaslan ise, "Pandora"da kendisine ait video kaydının bulunduğu şeklinde notlar ve fişlemeler olduğunu, bunun gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirtti.
     "Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak" ve "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" suçlarından 4-11 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklardan albay Hami Çetiner, iddianamede yer alan kayıtlarının özel yaşamına dair olduğunu, konuşmalarında hiçbir suç unsurunun bulunmadığını, binbaşı İhsan Gökoğlan ise 2 bin sayfalık iddianamede kendisiyle ilgili tek bir sayfa olduğunu, bunların da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Beraatlerini ve tahliyelerini talep eden sanıklar, ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair muvaffakıyetlerinin olmadığını da belirttiler.
     Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, yarın devam edilmek üzere duruşmaya ara verdi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
15 Mayıs 2013 18:30
DİĞER HABERLER