İnternet yasakları, İspanya gündeminde

İspanya'nın en çok satan gazetesi El Pais, bugünkü sayısında Türkiye'deki internet yasaklarını ele aldı. 'Türkiye'de internete ne oluyor' başlıklı haberde, internette sansür için hangi yeni kanunların uygulandığı ve bunların Erdoğan hükümeti tarafından nasıl kullanıldığı" detaylı bir şekilde anlatıldı.

Gazete, prensipte bağımsız olması gereken Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) "12 yıldır iktidarda olan islamcı AKP" tarafından kontrol edildiğini yazdı.

TİB'in yetkilerinin yavaş yavaş artırıldığını kaydeden El Pais, özellikle Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra internet yasakları için kategorilerin genişletildiğine dikkati çekti.

Haberde, Türkiye'de yasaklanan 79 bin 594 sayfanın yüzde 93,5'inin TİB ve sadece yüzde 3,3'ünün de mahkeme kararıyla kapatıldığı bilgisi verildi.

Google ve Twitter'in Türkiye gibi büyük bir pazarı kaybetmemek için hükümetle anlaştığının altını çizen gazete, Türkiye'nin dünyada Twitter'a en çok içerik bloklama talebi yapan ülke haline geldiği yazdı.

İnternet yasaklarının herkesi aynı şekilde etkilemediğine parmak basan El Pais, cihat çağrısı yapan radikal görüşlü web sayfalarının yasaklanmadığına işaret etti.

Haberde, hükümetin yasakları nasıl savunduğu anlatılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Twitter denilen bir bela var. Yalanın, abartının daniskası burada. Sosyal medya denilen şey: Bana göre toplumun baş belası." sözlerine yer verildi. CİHAN
05 Mayıs 2015 18:43
DİĞER HABERLER