İstiklal Gençlik Treni Samsundan yola çıktı

İstiklal Gençlik Treni Samsundan yola çıktı
SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim projesi kapsamında 19-29 yaş grubu arası gençleri taşıyacak İstiklal Gençlik Treni, Samsun Garından hareket etti.
     Koordinatör Hüseyin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın projesi olan Bu Memleket Bizim Projesi ile 7 bölgeden gelen gençlerin birbiriyle kaynaşmasını sağladıklarını belirterek, Temel amacımız gençlere memleket sevgisini aşılamak, (bu memleket bizim) diyoruz, gençlerle beraber bu memleketin güzelliklerini tanıyacağız dedi.
     Samsun Garından hareket eden İstiklal Gençlik Treni önce Amasyada mola verecek, Gök Medrese Camisi, Amasya Müzesi, Şehzadeler Yolu, Sultan Beyazıt Külliyesi, Minyatür Amasya ve Hazeranlar Konağı gezisinden sonra Sivas Divriğiye geçecek.
     Kahvaltıdan sonra Divriği Ulu Camisini ziyaret edecek gençler, Sivasa hareket edecek. Sivastaki gezi, 4 Eylül Sivas Kongre Müzesi, medreseler, tarihi konaklar ve Sivas Kalesi ile sona erecek.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
03 Temmuz 2012 14:19
DİĞER HABERLER