Kemal Gülen: Hukukun üstünlüğü için dilsiz şeytan olmayacağız

İpek Medya Grubu'na yapılan baskın sonrası, Mecidiyeköy'deki Kanaltürk ve Bugün binası önüne gelen gelen Samanyolu Televizyonu haber sunucusu Kemal Gülen de özgür medyaya destek verdi. Gülen, yaptığı açıklamada, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün hakim olması için dilsiz şeytan olmayacaklarını söyledi.

Koza İpek Holding'e bağlı bulunan Kanaltürk ve Bugün televizyonu binasına destek ziyaretleri sürüyor. Samanyolu Televizyonu haber sunucusu Kemal Gülen, destek ziyaretinin ardından çıkışta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ve Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile açıklamalarda bulundu.

Kemal Gülen, açıklamasında şunları söyledi: "Artık bundan sonra hür ve demokratik basın nerede zor durumda kalırsa millet olarak onların yanında olacağız. Meslektaş olarak onların yanında olacağız. Eğer bir ihmalimiz olmuşsa bundan sonra ondan ders çıkardığımız çok aşikardır. Herkes bundan ders çıkarmalı. Bugün burada olmalı. Siz buradasınız. Biz buradayız. Bizi bir arada tutan bu enerji ve sinerji millet sevgisidir. Bayrak sevgisidir. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüdür ve inşallah demokrasinin yerleşmesi hukukun üstünlüğünün de hakim olması için dilsiz şeytan olmayacağız. Dilimizle, gönlümüzle, gözümüzle bu zulmü yapanlara bu zulme rıza gösterenlere mesaj vermek istiyoruz. Kendimizi inşa etmek istiyoruz öncelikle. Allah yar ve yardımcımız olsun"

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ise "Bize destek ziyaretlerine gelen, bu dönemde bizi yalnız bırakmayan değerli gazeteci meslektaşlarımıza, siyasilerimize, telefon eden, mesaj gönderen bu konuda her türlü desteğini esirgemeyen tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah biz özgürce yayınlarımıza devam edeceğiz. Susmayacağız, yılmayacağız sizlerin bu desteği bizi cesaretlendiriyor. Yayınlarımıza güç ve kuvvet veriyor." ifadelerini kullandı.

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros da "Bu bir protesto değil, Bu bir başkaldırı değil, bu bir isyan değil. Bu haksızlıklara karşı anlamlı bir dik duruş. Bende bu harika duruştan dolayı gelip destek veren bizimle dayanışan tüm herkese teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun." şeklinde konuştu.
CİHAN
02 Eylül 2015 15:50
DİĞER HABERLER