Kıbrıs'ta sahte diploma soruşturması: MHP'li vekilin talimatıyla 'veriler silindi' iddiası

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin dijital verilerinin, MHP Mersin Milletvekili Uysal’ın talimatıyla silindiği iddia edildi. Rektör ise imzasının sahtelendiği yönünde ifade verdi.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre Kuzey Kıbrıs'taki 'sahte diploma' krizinin odağındaki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin (KTSÜ) dijital verilerinin, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın talimatıyla silindiği ileri sürüldü. Levent Uysal'ın eşi Ece Uysal'ın kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu üniversitenin dijital verilerinin silindiği iddia edildi.

İddiayı gündeme taşıyan Kıbrıs Postası köşe yazarı Levent Özadam, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Levent UYSAL, sahibi olduğunuz ve diploma skandalıyla çalkalanan okulunuzda dijital bilgilerin silinmesinin sizin talimatınızla verildiğinin konuşulduğunu biliyor muydunuz? Bu arada sizin de okula kayıtlı olduğunuz ve silinen bilgilerin arasında bunun da olduğu iddia ediliyor!”

REKTÖR 'İMZAM SAHTELENDİ' DEMİŞ

Öte yandan KSTU Rektörü İbrahim Levent Timur'un, diplomaların altındaki imzalarının sahtelendiği yönünde ifade verdiği belirtildi.

Özadam, konuya ilişkin köşe yazısında şöyle dedi: “Sayın İbrahim Levent TİMUR, rektörü olduğunuz okulda diploma skandalı patlayınca diplomaların altındaki imzalarınızın sahtelendiği yönünde ifade verdiğinizi duyduk. Yahu en yakınlarınıza bile diplomayı siz kendi elinizle verdiniz insan bir iki tanesini kontrol etmez miydi? Bu konuda ileri soruşturma başlatıldı haberiniz olsun istedik!”
03 Haziran 2024 16:14
DİĞER HABERLER