Muğlada tatil yapan İngiliz turistler

Muğlada tatil yapan İngiliz turistler -Muğla Valisi Şahin: -İngilterede yapılan ankete göre, Muğlada tatil yapan turistlerin yüzde 90ı bölgeden memnun ayrılıyor
MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, İngilterede yapılan ankete göre, Muğlada tatil yapan turistlerin yüzde 90ı bölgeden memnun ayrılıyor dedi.
     Şahin, İngiliz havayolu şirketi ve tur operatörlerinden Jet2.comun Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Janice Mather, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Müdürü Nick Louden ile ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvençi makamında kabul etti.
     İngilterede yapılan ankete göre, Muğlada tatil yapan turistlerin yüzde 90ının bölgeden memnun ayrıldığının ortaya çıktığına işaret eden Vali Şahin, Anket sonuçlarını İngiliz misafirlerimizden öğrendim. Böyle güzel sonuçta katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün İngiltereden gelen misafirlerimizi ağırlamaktan da mutluluk duyuyorum dedi.
     Janice Mather ise İngiltereden Muğlaya hava yolu ile gelen yolcu sayısının her yıl arttığını belirterek, şöyle konuştu:
     2011 yılında 135 bin 110 kişi Muğlaya gelmiş. Bu sayının 2012 yılı sonunda 185 bine yaklaşması bekleniyor. Artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngörüyoruz. 2013 yılında İngiltereden Muğlaya gelen turist sayısının yaklaşık 222 bin, 2014te ise 258 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz. İngilterenin Belfast, Blackpool, East Midlands, Glasgow, Edinburgh, Leeds Bradford, Manchester, Newcastle şehirlerinden Dalaman Havalimanına haftada 12 sefer, Milas-Bodrum Havalimanına ise 6-7 sefer yapılıyor.
     Vali Şahin, ziyaretçilerine Muğlaya özgü hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel
18 Temmuz 2012 17:42
DİĞER HABERLER