Muhtarlar yüzme öğreniyor

Muhtarlar yüzme öğreniyor -Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde 26 kıyı ilinden seçilen 26 köy muhtarına Antalyada yüzme ve çevre bilinci öğretiliyor
ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde 26 kıyı ilinden seçilen 26 köy muhtarına Antalyada yüzme ve çevre bilinci öğretiliyor.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre bilinci oluşturmak amacıyla Kemer ilçesine bağlı Kiriş beldesindeki bir otelde muhtarlara yönelik Yüzme öğrenelim, temiz denizlerimizde yüzelim eğitim programı düzenledi.
     Eğitim programına 28 kıyı ilinden yapılan başvurular arasından çevre konusunda duyarlı ve başarılı çalışmaları olan 26 köy muhtarı katıldı.
     Otelin havuzunda Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğüne bağlı 4 yüzme eğitmeni tarafından 5 gün boyunca yüzme dersi alacak muhtarlara, eğitim sonunda sertifika verilecek.
     Ayrıca eğitim programı çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü personeli tarafından muhtarlara çevre duyarlılığı ile ilgili seminerler de verilecek.
     Yüzme eğitmeni Oya İbrişim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının muhtarlara yönelik yaptığı etkinliğe sahil illerinden 26 muhtarın katıldığını söyledi.
     Eğitmenlerin muhtarlara günde 1,5 saat yüzme dersleri verdiğini belirten İbrişim, Yüzme bilenlere teknikleri, bilmeyenlere ise su üstünde kalmayı öğreteceğiz. İlk derste suda ayak nasıl vurulur, nasıl nefes alıp veriliri işledik. Bu eğitimlerle su korkularını yeneceğiz. Muhtarların bunu yapması demek gittikleri yerlerde insanlara bunu öğretmeleri demek. Bizim öğrettiklerimizi onlar da vatandaşlara öğretecekler. Bizim de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yüzme açısından bir katkımız olacak dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
08 Ekim 2012 12:48
DİĞER HABERLER