Öğrencinin teneffüste silahla öldürülmesi

Öğrencinin teneffüste silahla öldürülmesi -Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlunu teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren 56 yaşındaki Metin Abacı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak
ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlunu teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren 56 yaşındaki Metin Abacı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.
     Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayısta, teneffüste okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında Abacı tarafından öldürülmesine ilişkin iddianame hazırlandı.
     Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu Metin Abacı için kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve cinsel istismar suçundan da 8 yıla kadar hapis cezası istendi.
     Kader Demiroğlunun olaydan 7 ay önce tanıştığı Metin Abacı ile karşılıklı olarak telefonla görüşmeye başladıkları, tutuklu sanığın görüşmelerin ardından küçük kıza kırtasiye ve kıyafet aldığı, okul harçlığı verdiği ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladığı belirtilen iddianamede, küçük kızın aldığı kıyafetleri, ailesinin şüphelenmemesi için okul çıkışında bir mağazada çalışarak aldığını söylediği kaydedildi.
     Olay sabahı Metin Abacının, cep telefonundan Demiroğluna Ne olur beni yıkma, Kader, bana yanlış yapma, Kader, öl de öleyim ve Kader, beni öldürme şeklinde mesajlar gönderdiği belirtilen iddianamede, Şüphelinin olaydan kısa bir süre önce av tüfeği satın alarak, tüfeğin namlu ve dipçik kısmını kısalttığı ve taşınmasını elverişli kolay hale getirdiği, olay günü Kader Demiroğlunun kendisinden istediği elbiseyi alarak buluşmak için okuluna gittiği, adli tıp raporuna göre de 15 yaşını bitirmeyen küçük kızı öldürmeyi tasarladığı ve bunu da gerçekleştirdiği anlaşılmıştır ifadeleri yer aldı.
     Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, 14 Mayısta, teneffüste okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkı mevkisinde bulunduğu sırada Metin Abacı tarafından tüfekle ateş edilerek öldürülmüştü.
     Metin Abacı, gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ - Ferdi Akıllı / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
01 Eylül 2012 16:58
DİĞER HABERLER