Organlarıyla 5 kişiye umut olmuştu

Organlarıyla 5 kişiye umut olmuştu -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, vasiyeti üzerine organlarıyla 5 kişiye umut olan 23 yaşındaki genç kızın ailesini ziyaret etti
MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve vasiyeti üzerine organlarıyla 5 kişiye umut olan 23 yaşındaki genç kızın ailesini ziyaret etti.
     Vali Daşöz, Turgutlu Devlet Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünetisinde tedavi gören ve geçen gün vasiyeti üzerine organları bağışlanan üniversite öğrencisi Refiye Karaarslanın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Genç kızın Türkiyeye örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Daşöz, İnşallah kızımızın organları ihtiyacı olan vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturur. Aile olarak sizi tebrik ediyorum, örnek bir karar verdiniz. Kızımızın mekanı cennet olsun dedi.
     Baba Ercan Karaarslan ise Refiyenin vasiyetini yerine getirdiklerini belirterek, Kızım hepimize örnek oldu. Ben ve kardeşlerim bu olaydan sonra organ bağışı yapma kararı aldık. Aile olarak çevremizde organ bağışında bulunulması için çaba harcayacağız diye konuştu.
     Turgutlu Devlet Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle 5 gün yoğun bakım ünetisinde tedavi gören genç kızın önceki gün beyin ölümü gerçekleşmiş, yapılan organ bağışıyla Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi PDR Uzmanlığı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Refiye Karaarslandan çıkarılan 5 organ uygun hastalara nakledilmek üzere İstanbul, Malatya ve İzmire gönderilmişti.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
28 Şubat 2013 17:20
DİĞER HABERLER