Portland, Spurs’u farklı geçti, Enes Kanter galibiyeti Avukat Fatma Yılmazer’e adadı

NBA’de dün oynanan maçta Lakers’ı mağlup ederek Batı Konferansında 6. sıraya çıkan Portland, bu sabaha karşı oynanan maçta San Antonio Spurs’u farklı mağlup ederek yerini sağlamlaştırdı. Enes Kanter 4 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 1 stl ve 1 blokla takımının galibiyetine katkıda bulunurken, Spurs zaferini tutsak emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in 4 senedir cezaevinde bulunan kızı Avukat Fatma Saadet Yılmazer’e adadı.
MUHAMMET ALİ TOKSOY - BOLD MEDYA

NBA’de normal sezonun sonuna yaklaşırken takımların Play-off’lara daha üst sıralardan girmek için ekstra performans sergilemesi maçlarda heyacanı üst seviyeye çıkardı. Batı Konferansında ilk altı için mücadele eden Portland Trail Blazers, Play-in için mücadele eden San Antonio Spurs ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Spurs olurken, ilerleyen dakikalarda dengeyi sağlayan ev sahibi Portland, devreyi de 57-47 önde tamamladı. Lillard’ın 30 sayı ile yıldızlaştığı maçı Blazers 124-102 gibi farklı bir skorla kazandı. Benchden gelerek 21 dakika süre alan Enes Kanter 4 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 1 blok, 1 top çalmayla maçı tamamladı. Başarılı oyuncu maçın kritik anlarında Spurs’un yıldız oyuncusu DeMar DeRozan’ın bir topunu çalarken, kendisine bir de blok yaptı. Spurs’la oynanan bir önceki maçta DeMar DeRozan’ın Enes Kanter’e kasıtlı faul yapmasının ardından ikili arasında sıcak anlar yaşanmış ve NBA basınında gündem olmuştu.


ENES KANTER NBA TARİHİNDE YÜKSELİYOR; 72.SIRAYA YERLEŞTİ

NBA’de bu sezon en çok ribaund alan ilk beş oyuncu arasında olan Enes Kanter, ofansif ribaund sıralamasında ise NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasında yükselmeye devam ediyor. San Antonio Spurs karşısında 3 hücum ribaundu alan başarılı oyuncu, toplamda 2152 hücum ribaunduna ulaştı. Başarılı oyuncu David Lee’yi geride bırakarak NBA tarihinde 72. sıraya çıktı.

ENES KANTER GALİBİYETİ AVUKAT FATMA YILMAZER’E ADADI

Portland Trail Blazers’in aldığı her galibiyeti Türkiye’de hukuksuzluğa uğrayan kişilere adayarak yaşanan zulmü dünya kamuoyuna duyurmaya çalışan Enes Kanter, San Antonio Spurs zaferini, sadece tutsak Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızı olduğu için hukuksuzca 4 senedir cezaevinde tutulan Avukat Fatma Saadet Yılmazer’e adadı. Geçtiğimiz günlerde Fatma Yılmazer’in tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi B4 koğuşunun tamamının koronavirüse yakalandığı ancak koğuştakilere Kovid 19 testi yapılmadığı, yüksek ateşleri olmasına rağmen revire dahi çıkarılmadıkları gündeme gelmişti. Yılmazer’in avukatı Sümeyra Bulduk; “Siz korumak, yaşatmak nedir bilmez misiniz? Suçsuz yere özgürlüğünden mahrum ettiğiniz her insanın sağlığını korumakla yükümlüsünüz. İnsanlar canlarıyla uğraşıyorlar, aileleri ise perişan! Reviriniz ve revir doktorlarınız süs diye durmuyor orada!” sözleriyle Adalet Bakanlığına tepki göstermişti.
09 Mayıs 2021 21:07
DİĞER HABERLER