Şarkıcı Mustafa Ceceli Nevşehirde konser verdi

Şarkıcı Mustafa Ceceli Nevşehirde konser verdi
NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi tarafından, Nevşehirin 20 Temmuz 1954 tarihinde Bakanlar Kurulu ile il haline getirilişinin 58. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen açık hava konserinde sahne alan ŞARKICI Mustafa Ceceli, hayranlarını coşturdu.
     Eski Devlet Hastanesi meydanında düzenlenen Mustafa Ceceli konserini, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Belediye Başkan Hasan Ünver de izledi.
     Başkan Ünverin, yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından, Devr-i Alem Dans Grubu da yurdun değişik yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi.
     Daha sonra sayneye çıkan ve 2 saatlik süre içerisinde söylediği şarkılar ile alanı dolduran yaklaşık 35 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Geceli, darbuka ve davul şovu da yaptı. Cecelinin söylediği şarkılara alanı dolduranlar da zaman zaman eşlik etti.
    
     -Ceceliden Başkan Ünvere ziyaret
    
     Mustafa Ceceli, konser öncesinde de Başkan Ünveri makamında ziyaret etti.
     AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralanın da bulunduğu ziyarette, Ünver, genç sanatçıyı Nevşehirde misafir etmekten büyük bir onur duyduklarını belirtti.
     Bölgenin tarihi ve kültürel değerlerine ilişkin olarak çeşitli bilgiler de aktaran Ünver, birbirinden farklı inanç ve kültürlerin yaşadığı bu bölgede, Nevşehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal alandaki çalışmalara büyük bir önem verdiklerini ifade etti.
     Özellikle genç bayanlardan Mustafa Ceceli için tweet yağmuruna tutulduğunu aktaran Ünver, gençlerin bu yöndeki isteği karşısında bu konseri organize ettiklerini belirtti.
     Daha sonra Mustafa Ceceli, Nevşehir Belediyesi ziyareti sırasında kendini yalnız bırakmayan hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Ziyaretin arısına Ünver, Ceceliye Avanos toprağından yapılı Gagalı Hitit Anforası hediye etti.
     Ceceli hayranı Beyza Nur Sönmez de, sanatçıya rapido kalemle işlenmiş Avanos tabağı hediye etti.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
19 Temmuz 2012 11:42
DİĞER HABERLER