Sivassporda Orduspor maçı hazırlıkları

Sivassporda Orduspor maçı hazırlıkları -Teknik direktör Çalımbay: -Bizim için Orduspor maçı final gibi bir maç, bu maçta her şeyimizi ortaya koyacağız -Devre arasında yönetimimizin de desteğiyle 2-3 tane takviye ile yolu
SİVAS (A.A) - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Ligde hafta sonunda karşılaşacakları Orduspor maçına ilişkin, Bizim için final gibi bir maç, bu maçta her şeyimizi ortaya koyacağız dedi.
     Yiğidolar, Orduspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.
     Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor maçının korner dahi kullanılmadan bittiğini, yememeleri gereken 2 gol yiyerek mağlup duruma düştüklerini söyledi.
     Çalımbay, dün Ziraat Türkiye Kupasında karşılaştıkları ve 2-0 yendikleri İstanbul Güngörenspor maçının da aynı ayarda bir maç olduğunu vurguladı.
     Akhisar Belediyespor maçında hakemin büyük hatası olduğunun ve vermesi gereken faulü vermediğini ileri süren Çalımbay, Kalecimiz o pozisyondan dolayı sakatlandı. Güngören Belediye maçı da hemen hemen aynı bir maç oldu. Güngören takımı kapanan bir takımdı. Ama o takım bence daha çok atak yaptı. Bize karşı 6-7 tane korner kullandı. Maçın başından sonuna kadar oyun disiplininden kopmadan dikkatli olarak Akhisar maçındaki aynı şeyleri yaşamamak için elimizden gelen her şeyi, gayreti göstererek oynadık. İlk yarı üstün olan bizdik ama istediğimiz pozisyonları üretemedik. İkinci yarı pozisyonlara da girdik, iki tanesini değerlendirebildik. İyi bir galibiyet aldık dedi.
    
     -Orduspor maçı final gibi bir maç
    
     Kupa maçı da olsa alınan galibiyete ihtiyaçları olduğunu söyleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, ligde telafisi olmayan 8 maç oynayacaklarını bildirdi. Spor Toto Süper Ligde hafta sonunda karşılaşacakları Orduspor maçının final gibi bir maç olduğunu belirten Çalımbay, Bu maçta her şeyimizi ortaya koyacağız. Can sıkıcı olaylar oldu. Kalecimizin sakatlanması, Aatifın sakat olması, Cernynin ayağının kırılması, buna benzer sakatlarımız var. Bir şansızlık geçiriyoruz ve inşallah hepsini kıracağız. Ordu maçı bizim için çok çok önemli bir maç. Akhisar maçından sonra kritik bir maç. O yüzden oradaki bütün amacımız puan ve puanlarla dönmek diye konuştu.
    
     -Mutlaka takımımıza takviye yapmamız gerekiyor
    
     Ligde kalan 8 maçı en iyi şekilde bitirmeyi düşündüklerini belirten Çalımbay sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir de devre arasını çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Mutlaka takımımıza takviye yapmamız gerekiyor. En büyük sıkıntımızı forvet alanında yaşıyoruz. Çünkü Eneramonun dışında tam hazır olacak şekilde oynayacak bir arkadaşımız yok. Bernar sakattı gitti ve ülkesinden geri dönmedi. Ondan dolayı da şu anda sıkıntı yaşıyoruz. Cernynin olmaması bizim için çok büyük sıkıntı, her yerde kullandığımız bir oyuncumuzdu. Türkiyede ender rastlanan bir şey bizde oldu. Her takımın 3 tane kalecisi olur normalde. Bizim üç kalecimizin üçü de sakat, ağır sakat. Yani böyle şanssızlıklarda yaşadık. Bütün amacımız devreye kadar iyi bir şekilde girip, devre arasında yönetimimizin de desteği ile 2-3 tane takviye ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Ama devreye kadar mutlaka ne sıkıntılar olursa olsun iyi bir şekilde bitirmemiz şart.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
01 Kasım 2012 14:48
DİĞER HABERLER