Suriyeli misafirler "damak zevklerine" göre beslenecek

Suriyeli misafirler "damak zevklerine" göre beslenecek -Adana Valisi Coş, ülkelerindeki olaylardan kaçarak merkez Sarıçam ilçesindeki tesiste misafir edilen Suriyeli ailelerin, kendi yemeklerini yapabilecekleri bir sisteme geçildiğini
ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ülkelerindeki olaylardan kaçarak merkez Sarıçam ilçesindeki tesiste misafir edilen Suriyeli ailelerin kendi yemeklerini yapabilecekleri sisteme geçildiğini bildirdi.
     Vali Coş, Adanadaki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sarıçam Konaklama Tesisini gezen Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Acil Durum Türkiye Koordinatörü Jean Yves Lequimenin ziyaretinde, burada konaklayan Suriyeli ailelerle ilgili yeni beslenme programına değindi.
     Tesiste kalan 2 bin 140ı çocuk 9 bin 850 Suriye vatandaşını ziyaret etmelerinden dolayı Büyükelçi Bili ve Lequimeye teşekkür eden Coş, söz konusu tesiste BM Dünya Gıda Programı ile müşterek bir çalışma yapıldığını ifade etti.
     Coş, BM Dünya Gıda Programı desteğiyle, tesiste kalan Suriyeli ailelerin kendi yemeklerini damak zevklerine göre kendilerinin yapabilecekleri sisteme geçildiğini belirterek, "Suriyeli misafirlerimiz, kendi yemeklerini kendileri yapacak. İhtiyaç duydukları ve diledikleri yemekleri tüketebilmelerine ve diledikleri zaman yemek yiyebilmelerine imkan sağlayan bu program, onların memnuniyeti daha da artıracak. Konuklarımızın, damak tatlarına uygun bir şekilde yemek yeme imkanına kavuştukları bu sistem, inşallah hayırlı olacak" dedi.
    
     -Yemek malzemelerini marketten alacaklar-
    
     Vali Coş, Suriyeli ailelerin, pişirecekleri yemeklerin malzemelerini tesiste kurulan iki marketten alacaklarını söyledi.
     Malzemeleri alabilmeleri için her bir aileye nüfus sayılarına göre kredi yüklenen kartlar dağıtıldığını bildiren Coş, şunları kaydetti:
     "Tesiste bugüne kadar yemek veriyorduk. Şimdi bu sistemle Suriyeli konuklarımız kendi alışverişlerini marketten yapacak ve istediği yemeği yaparak yiyecekler. Böylece kendilerini de ev ortamında hissetmiş olacaklar. Biz kahvaltısını saat 08.00de, öğle yemeğini ise 12.00de veriyorduk. Bu program, Suriyelilerin istediği zaman istediği yemeği yiyebilme gibi özel tercihlerin karşılanabildiği insanı bir program. Bu programın en önemli özelliklerinden birisi de sadece milli kaynaklarımız değil, aynı zamanda BM Dünya Gıda Programı desteğiyle uluslararası bir operasyon. Aynı zamanda Suriyeli misafirlerimize, sadece Türkiyenin değil, uluslararası camianın da kendileri ile ilgilendiğini hissettirilmesi anlamında bir moral destek sağlıyor. Büyükelçi Laurent Bilinin ziyareti de onlara moral verme açısından yararlı olmuştur."
    
     -Büyükelçi Bili: "Bizim için önemli ve örnek bir proje"-
    
     Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de ziyaret ettikleri tesisten olumlu izlenimlerle ayrıldığını söyledi.
     Türk hükümetinin tesiste çok mükemmel bir şekilde program organize ettiğini gördüğünü anlatan Bili, şunları kaydetti:
     "Bu tesiste BM Dünya Gıda Programı ve Türk Kızılayı katkısı ile özel bir sistem uygulanacak. Bizim için önemli ve örnek bir proje. Oradaki insanlarla konuştuk ve çok mutlu olduklarını fark ettim. Bu programın, özellikle insanların saygınlığını koruyan bir program olduğunu ifade etmek istiyorum. İnsanlar kendi yemeklerini seçerek yapabilecekler, böyle yapınca biraz daha mutlu olacaklar. Fransa bu projeye 1 milyon avro katkıda bulundu. Bunun yeterli olmadığını biliyorum ama en azından bir katkı."
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
18 Nisan 2013 16:20
DİĞER HABERLER