Suriyeli mültecilerden çiçekli teşekkür

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Dünya Kültürleri Topluluğu, Suriyeli göçmenlere gösterilen misafirperverliğe teşekkür etmek için üniversitede öğrenim görmekte olan Suriye uyruklu öğrenciler adına çiçek dağıttı.

MEÜ Dünya Kültürleri Topluluğu, 'Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar' projesi kapsamında, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı makamında ziyaret etti. Topluluk Başkanı Basel Aljouma ve Proje Başkanı Azize Şeyho Suriyeli mültecilere zor zamanlarında destek olan özellikle Mersin halkına ve 'Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar' projesine desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Çamsarı'ya teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Çamsarı, "Her ülkenin vatandaşları bir gün mülteci olabilir. Bunun bilincinde olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız." dedi. Öğrencilere yabancı dilleri öğrenmeye özen göstermelerini tavsiye eden Çamsarı, öğrencilerin mesleklerinde en iyi olma gayretinde olmaları ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

Topluluk üyeleri daha sonra rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan, Prof. Dr. Ali Kaya ve Genel Sekreter Vedat Güngör'ü de makamlarında ziyaret ederek çiçek verdi.

'Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar' projesi kapsamındaki çiçek dağıtımının 11 Aralık Cuma gününe kadar üniversitede ve Mersin'in çeşitli yerlerinde devam edeceği bildirildi. CİHAN
08 Aralık 2015 12:59
DİĞER HABERLER