TFF yalanlamıştı, spor muhabirlerinden yeni iddialar: Sergen Yalçın bazı futbolcuları kadroya almayacak

⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 30 2026
Paylaş
X Post
A Millî Takım Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın bazı futbolcularla iletişim sorunu yaşadığı iddiaları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yalanlamasına rağmen gündemdeki yerini koruyor. Spor muhabirleri Yağız Sabuncuoğlu ve Fırat Günayer, bazı futbolcuların Yalçın'a tepkili olduğunu öne sürerken, millî takım kadrosunda değişiklikler yapılacağını iddia etti.
TFF yalanlamıştı, spor muhabirlerinden yeni iddialar: Sergen Yalçın bazı futbolcuları kadroya almayacak

Sergen Yalçın'ın bazı futbolcularla iletişim kurmakta zorlandığı yönündeki iddialara ilişkin tartışmalar sürüyor. Gazeteci Sercan Hamzaoğlu'nun bazı millî futbolcuların Yalçın'ın telefonlarına yanıt vermediği yönündeki haberinin ardından TFF açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı. Ancak spor muhabirleri Yağız Sabuncuoğlu ve Fırat Günayer, federasyonun açıklamasının aksine değerlendirmelerde bulundu.

"Neşter vurulacak ve bu oyuncular çağrılmayacak"

Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, KAFA Sports'un YouTube yayınında, Sergen Yalçın'ın yeni dönemde kadroda düşünmediği bazı futbolcular bulunduğunu ileri sürdü. Söz konusu oyuncuların millî takıma çağrılmayacaklarını öğrendiklerini ve bu nedenle Yalçın'a tepki gösterdiklerini iddia eden Sabuncuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Millî Takım kadrosunda kısa, orta ve uzun vadede düşünülmeyen oyuncular şu anda kendilerinin Millî Takım'a çağrılmama ihtimallerinin kulaklarına gitmesi üzerine, 'Bizi arasalar açmayız' tırnak içinde noktasına gelmiş vaziyetteler, Sergen Hoca özelinde. Ancak söylüyorum ki neşter vurulacak ve bu oyuncular Millî Takım'a çağrılmayacak."

"Telefonunu açmadı, daha sonra kendisi aradı"

Eski TRT Spor Müdürü ve Sports Digitale yorumcusu Fırat Günayer de YouTube kanalı Rabona'da yaptığı açıklamada, Sercan Hamzaoğlu'nun iddiasını doğruladı. Günayer, Sergen Yalçın'ın telefonuna yanıt vermeyen bir millî futbolcunun bulunduğunu öne sürerek, futbolcunun yaşananları bir arkadaşına anlattığını belirtti.

Günayer, şunları söyledi:

"Sercan Hamzaoğlu'nun 'Bir millî futbolcu, Sergen Yalçın'ın telefonunu açmadı' haberi doğru. Böyle bir futbolcu var ancak ismini vermeyeceğim. Bu futbolcu, Sergen Yalçın'ın kendisini aradığını bir arkadaşına anlatıyor. O sırada arkadaşının yanında gazeteciler de bulunuyor ve olay bu şekilde ortaya çıkıyor. Futbolcu, arkadaşına 'Bize sallarken iyiydi. Şimdi gelmiş arıyor. Ben onun telefonunu açar mıyım?' diyor."

Günayer, haberin kamuoyuna yansımasının ardından futbolcunun Yalçın'ı arayarak telefonunu görmediğini söylediğini, daha sonra bir kez daha iletişime geçerek yeni görevinde kendisine destek verdiğini belirtti.

TFF iddiaları yalanlamıştı

Türkiye Futbol Federasyonu, 29 Ekim'de yaptığı açıklamada, Sergen Yalçın ile bazı futbolcular arasında iletişim sorunu yaşandığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Federasyon açıklamasında, "Bu ve benzeri ifadeler gerçeği yansıtmayan hayal ürünü ve art niyetli spekülasyonlardan ibarettir" ifadelerine yer verilmişti.

TFF, teknik direktör ile futbolcular arasında iddia edildiği gibi bir sorun bulunmadığını belirterek, şu açıklamayı yapmıştı:

"A Millî Takımımızın teknik direktörü ile futbolcularımız arasında iddia edilen türde bir durum yaşanmadığı gibi; tüm millî futbolcularımız, Sergen Yalçın ve teknik ekibinin kendileriyle yaptığı görüşmeler ve fikir alışverişinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtmektedir."