Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -BM Dünya Gıda Programı Acil Durum Türkiye Koordinatörü Lequime ve Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili, Adanadaki Sarıçam Konaklama Tesisini gezdi -Lequime: "Her zamanki gibi çok güzel bir i
ADANA (A.A) - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Acil Durum Türkiye Koordinatörü Jean Yves Lequime ve Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili Adanadaki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sarıçam Konaklama Tesisini gezdi.
     Bili ve Lequime tesislere inceleyerek Vali Yardımcısı Halis Arslandan bilgi aldı. Lequime, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Adanadaki bu tesisin Türkiye genelindeki 18. konaklama tesisi olduğunu belirtti.
     Türkiye adına çok gururlandığını anlatan Lequime, şöyle konuştu:
     "Her zamanki gibi çok güzel bir iş yaptılar. Dünya Gıda Programı için en önemli şey olan altyapının yapılmış olmasıdır. Burada da bunu görüyoruz. Biz de bundan sonra hükümete elektronik kart yardımı yapmaya başlayacağız. Bu insanlar da süper market gibi marketlerde alışverişini yapabiliyorlar. Taze sebze meyvelerini alıp kendi istedikleri gibi pişirebiliyorlar. Bu bir model program. Diğer çadır kentlerde de aynısının uygulanmasını istiyoruz. Fransız hükümetine teşekkür ediyorum. Bu program için 1 milyon Avro bağış yaptılar."
     Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de çadır kentten etkilendiğini belirterek, "Türkiye inanılmaz başarılı bir görev yaptı. Zor durumdaki Suriyeliler mükemmel şekilde karşılandı. Türkiye ve Türk Kızılayı durmadan çalışıyor. İnanılmaz başarılı olduklarını düşünüyorum" dedi.
     Suriye konusunda da uluslararası örgütlerin çabalarının olduğuna değinen Bili, "İstanbulda bu hafta sonu yeni bir toplantı gerçekleştirilecek. İnşallah başarılı olacak. Bu insani trajediyi bitirmek lazım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
18 Nisan 2013 15:50
DİĞER HABERLER