Vali Lekesiz, ASYAD yöneticilerini ziyaret etti

Vali Lekesiz, ASYAD yöneticilerini ziyaret etti
HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ASYAD) yöneticilerini ziyaret etti.
     Vali Lekesiz, dernekte yaptığı konuşmada, Hatayda yüzyıllardır sevgi, barış ve hoş görünün hakim olduğunu, farklı inanca mensup insanların uyum ve ahenk içinde yaşadıklarını belirtti.
     Hatay Devletinin 40 kişiden oluşan Millet Meclisinde Türk, Arap, Sünni, Alevi, Hristiyan, Ermeni ve her kesimden insan olduğunu ve oy birliği ile Türkiyeye katılma kararı aldıklarını hatırlatan Lekesiz, şunları kaydetti:
     O zamanki Hataylıların sloganı da Ben, sen, o yok, biz varız idi. Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, inanç, din, mezhep ayırımı gözetmeksizin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Her bir vatandaşımız Türkiye Cumhuriyetinin şerefli bir üyesidir. Burası hepimizin ortak yurdu. Hep beraber bu ülkeyi, bu ili buralara taşıdık. Bundan sonra daha güzel günlere taşıyabilmek için de çelik gibi bir birlik beraberlik şart. Bu, olmazsa olmazımızdır.
     Ziyarete, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili İzzettin Emre, Çekmece Belediye Başkanı Cafer Özenir, ASYAD Başkanı Tevfik Erkek, Antakya Fırıncılar Odası Başkanı Semih Ezdeşir, Sümerler, Akdeniz, Gazi ve Armutlu Mahalle muhtarları, ASYAD Başkan Yardımcısı ve üyeler de katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
16 Aralık 2012 11:59
DİĞER HABERLER