Yağışlı sezon barajları doldurdu

Yağışlı sezon barajları doldurdu -Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki barajlarda doluluk oranı ekim ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak yüzde 51e ulaştı -DSİ 21. Bölge Müdürü Diniz: -2012 yılı olduk
MUĞLA (A.A) - Durmuş Genç - Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki barajlarda doluluk oranı ekim ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak yüzde 51e ulaştı.
     DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde su sıkıntısı olmadığını, bölgedeki barajların doluluk oranların yüksek olduğunu söyledi.
     Bu yıl doluluk oranının oldukça iyi olduğunu belirten Diniz, 2012 yılı oldukça yağışlı geçti. Rezervuarlarımızın hepsi doldu dedi.
     Geyik Barajında 1 Ekim itibarıyla geçen yıl yüzde 75 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 66ya, Akgedik Barajında yüzde 36dan yüzde 30a düştüğünü bildiren Diniz, ancak Adıgüzel Barajındaki doluluk oranının yüzde 28den yüzde 36ya çıktığını, Cindere Barajında yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını anlattı.
     Diniz, doluluk oranlarının Mumcular Barajında yüzde 32den yüzde 49a, Topçam Barajında yüzde 38den yüzde 58e, Işıklı Gölü Barajında yüzde 28den yüzde 36ya, Gökpınar Barajında yüzde 33den yüzde 35e, Kemer Barajında yüzde 17den yüzde 33e, Karpuzlu Yaylakavak Barajında yüzde 14den yüzde 22ye ve Bayır Barajında da yüzde 75den yüzde 86ya yükseldiğini bildirdi.
     Çine Adnan Menderes Barajında ise geçen yıl aynı dönemde yüzde 23 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 54e yükseldiğini vurgulayan Diniz, İkizdere Barajında yüzde 42, Tavas Yenidere Barajında yüzde 76 ve Akköprü Barajında yüzde 51 doluluk oranlarına ulaşıldığını, bu yıl için su oranlarının iyi olduğunu ifade etti.
     Geçen yıl aynı dönemde barajlarda toplam 1 milyar 95 milyon 300 bin metreküp su varken, bu yıl 1 milyar 570 milyon 200 bin metreküp su bulunduğunu dile getiren Diniz, Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki barajlarda bu yılki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 14 artışla yüzde 51 olarak gerçekleştiğini kaydetti.
     Ali Rıza Diniz, bazı barajların kapasitelerini doldurması nedeniyle kontrollü olarak su salındığını dile getirerek, Dalaman Akköprü barajındaki su oranını özellikle düşürdük. Taşkın olmaması için suyu boşaltıyoruz. Kasım ayı geldiği zaman Muğlada, Dalamanda yağışlı sezon başlıyor. Aşırı yağışlarda taşkın olmaması için DSİ kontrolü altında barajlarımızın doluluk oranının daha da düşmesini sağlayacağız şeklinde konuştu.
     Diniz, göletlerdeki toplam doluluk oranının ise geçen yılki doluluk oranları ile aynı olarak yüzde 46 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
14 Ekim 2012 12:38
DİĞER HABERLER