20 günlük Zeynep, akciğer ameliyatı ile sağlığına kavuştu

20 günlük Zeynep, akciğer ameliyatı ile sağlığına kavuştu
20 günlük Zeynep bebek, bebeklerde nadir görülen akciğer büyümesi nedeniyle ameliyat edildi. Bütün riskler göz önüne alınarak gerçekleşen ameliyat sonrası minik bebek sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Aydın Nadir, bu durumun bebeklerde 30 binde bir görüldüğünün altını çizdi.

Neslihan Solmaz (33), 9 Ağustos'ta üçüncü çocuğu Zeynep'i kucağına aldı. 5 kilo 200 gram olarak Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaya gelen Zeynep bebek önce enfeksiyon sıkıntısı olduğu için yeni doğan ünitesine alındı. Yapılan tetkikler sonucunda minik Zeynep'te bebeklerde nadir görülen akciğer büyümesi teşhis edildi. 20 günlük bebeğin nefes almasına engel olan akciğerin alınması gerekiyordu. Solmaz ailesi bütün riskleri göze alarak kızlarının ameliyat edilmesine karar verdi. Anne Solmaz, o anları şöyle anlattı: "Kızıma korkmadan sarılmak istiyorum. Zeynep'imin nefes alması için son çare ameliyattı. Başka çare kalmadı. Biz de riskleri göze aldık. Akciğerindeki fazlalık alındı. 20 günlük olduğu için doktorlar da biz de risk aldık. Normalde 1 ay ve 1,5 aylık bebeklere yapılıyor. Şükür ki ameliyattan sağ çıktı."

AMELİYATA GİDERKEN AĞLADIM

Anne Solmaz, kızını sadece emzirme zamanlarında görebildiğini dile getirdi. Solmaz, kızlarının kardeşlerini doğduğu günden beri hiç görmediğini ifade etti. Solmaz, "Kardeşleri Zeynep'in videoları ve fotoğraflarıyla avunuyor. Annemin dediği 'Evladın olduğunda anlarsın' sözünü, kızımı ameliyata götürürlerken anladım. O zaman gizlice ağladım. Kardeşleri, Zeynep'e kavuşmak için dua ediyor." diye duygularını aktardı.

RİSK ALDIK

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Aydın Nadir, bu durumun bebeklerde 30 binde bir görüldüğünün altını çizdi. Nadir, ameliyatın genellikle 1 aylık ve üstü bebeklere uygulandığını kaydetti. Nadir, "Riskleri göze alarak yaptık. Çünkü solunum sıkıntısı vardı. 1,5 saat süren operasyonla sağlığına kavuştu." açıklamasını yaptı.

CİHAN
15 Aralık 2015 11:33
DİĞER HABERLER