Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde yer alan parselleri, metrekaresi 3 dolardan satışa çıkardı. OSB, sahip olduğu birçok avantaja rağmen 20 yılı aşkın süredir yatırımcı bekliyor.
1996 yılında kurulan ancak şimdiye kadar hiçbir yatırım yapılmayan Çardak Özdemir Sabancı OSB, DSO'yu ciddi bir borç yükü altına soktu. 2010 yılında bütün borçlar temizlenerek başlangıç noktasına dönüldü. Ekonomik durgunluğun yaşandığı ve uzun zamandır yeni bir yatırımın görülmediği Denizli'de, bir hareketlilik oluşturmak istediklerini belirten DSO Başkanı Keçeci, "Çok uzun yıllardır Denizli'de sıfırdan bir yatırım yapılmadı, yapılan yatırımlar modernizasyonla sınırlı kaldı diye eleştiriyoruz. Sanayicilerimiz de bizi eleştiriyor ve hep arsa fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyordu. Uzun zamandır yatırımcı bulmaya çalıştığımız Çardak Özdemir Sabancı OSB dolmadan yeni bir OSB açmamız da mevzuat nedeniyle mümkün olmadı. Dolayısıyla Çardak'taki bu âtıl OSB, bizim önümüzde hep bir engeldi. Bir tarafta devlet diğer OSB'lerde bedava arsa tahsisi yapıyor, diğer tarafta bizim OSB'mizin kuruluş döneminde yapılan değerli altyapısı günden güne, kullanılmamaktan ve işlerlik kazandırılamamaktan dolayı çürüyor. Bu nedenle biz de kendi şartlarımızı zorlayarak, yatırım yapmayı düşünen ve fizibilitesi hazır olan yatırımcılara, 30 Ekim 2015'e kadar Çardak Özdemir Sabancı OSB'de yer alan parsellerimizi, metrekaresi 3 dolardan vermeye DSO Yönetim Kurulu ve Meclisi olarak karar verdik." dedi. Amaçlarının, gerçekten ihtiyacı olan bu bölgeyi teşvikle sanayiciye açmak olduğunu belirten Keçeci, "Amacımız hem zor ve dar alandaki yatırımcıyı yatırıma teşvik etmek ve hem de Çardak OSB'nin yatırım yapılabilir bir sanayi alanı olduğunu diğer yatırımcılara göstermektir. Bu sayede Çardak Özdemir Sabancı OSB'de sanayi parsellerine sahip mülk sahiplerine de sahip oldukları alanlarda yatırım yapabilme cesaretini yaşatmaktır." diye konuştu.
En küçük parselin 25 bin metrekare olduğu, toplam 3 milyon 225 bin 913 metrekarelik alana yayılmış organize sanayi bölgesinde, 85 sanayi parseli bulunuyor. Bütün parseller elektrik, su ve telekomünikasyon hattı bağlantılarıyla yatırıma hazır durumda. Bölgede 14 km. asfalt yol, 15 km. içme suyu hattı, 13,5 km. kanalizasyon hattı, 15 km. yağmur suyu drenaj hattı, 27 km. yer altı gerilim elektrik hattı, bin abonelik yer altı telekomünikasyon şebekesi tamamlanmış durumda. Ayrıca 120 MW güce sahip elektrik şebekesi, iki sondaj kuyusu ve 2 bin 500 metreküplük iki su deposu da hazır durumda. Havaalanının, bütün Anadolu'ya bağlanan karayolunun ve demiryolu hattının yanıbaşında olan organize sanayi bölgesinin, bu sebeplerle stratejik değeri de oldukça yüksek. CİHAN