"2B tapuları" sahiplerine verildi

"2B tapuları" sahiplerine verildi -Adanada "2B" kapsamındaki arazileri alan vatandaşların tapuları dağıtıldı -Defterdar Utkucu: -"Adanada, yüzde 80lik başvuru yüzdesi yakalandı"
ADANA (A.A) - Sarıçam ilçesinde orman vasfını kaybetmiş "2B" arazilerini alan bazı vatandaşlara tapuları verildi.
     İl Defterdarı Tamer Utkucu, defterdarlık toplantı salonundaki törende, "2B"lerin, ormana tekrar dönüşemeyecek alanlar olduğunu ve çarpık kentleşmenin önlenmesi amacıyla bu düzenlemenin yapıldığını söyledi.
     Utkucu, düzenleme kapsamında sunulan haklar ve sağlanan avantajların, vatandaşlar açısından önemini anlatarak, "Bu tarihi fırsatı kaçırmak istemeyen hak sahipleri yasal süre içerisinde bize başvurularını yaptı ve idaremizce değerlendirilen bu başvurular sonucunda 2B taşınmazlarıyla ilgili satışlara başlandı" diye konuştu.
     İl genelinde şuana kadar yaklaşık 120 bin liralık satış yapıldığını belirten Utkucu, Adanada 11 bin 943 "2B" arazisi bulunduğunu ve satışların devam edeceğini bildirdi.
     2B arazilerinin 14 bin 781 kullanıcısı olduğunu ifade eden Utkucu, şöyle devam etti:
     "Kanun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana 11 bin 713 başvuru yapılması sağlandı. Adanada, yüzde 80lik başvuru yüzdesi yakalandı. Adanadaki 2B arazilerinin toplam rayiç bedeli 136 milyon 630 bin lira tutarında. Biz ülke olarak gayrimenkule çok değer veriyoruz. Vatandaşlar bu uygulamadan yararlanarak arazileri üzerinde tasarruf sahibi olacaklar, tapu elde edecekler. Belli güvenceleri olacak."
     Utkucu konuşmasının ardından bazı hak sahiplerine tapularını dağıttı.
     Tapusunu alanlardan 95 yaşındaki Ümmühan Eşit, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Artık tapum da oldu, bu benim için bir güven kaynağı" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
08 Mayıs 2013 11:50
DİĞER HABERLER