2B Yasası

2B Yasası -Orman vasfını yitirmiş araziler, hak sahiplerine satılacak
KAYSERİ (A.A) - Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin, hak sahiplerine rayiç değerinin yüzde 70i üzerinden doğrudan satılacağı bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun, 26 Nisanda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.
     Bu taşınmazların 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin, taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilecekleri belirtilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı.
     İlgilisi tarafından süresi içerisinde başvuruda bulunulmaması veya yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi durumunda taşınmazlar, genel hükümlere göre değerlendirilecektir. Başvurular ilçelerde Mal Müdürlüğüne, merkezde ise Milli Emlak Müdürlüğüne yapılacak. Taşınmazların satış bedelleri, idarece belirlenmiş olan rayiç değerin yüzde 70i üzerinden hesaplanacak. Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilecek. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde 20, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Başvuru sahiplerinden, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için 2000 lira, dışında olan yerler için 1000 lira başvuru bedeli ile satış bedelleri, Ziraat Bankasının tüm şubelerinde 2B ve Tarım Arazileri Tahsilat hesabına yatırılacak.
     (MUS-İÇR)
04 Mayıs 2012 10:53
DİĞER HABERLER