30 saniyede 'paralel' çarkı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen avukat Cüneyt Toraman, Rus uçağının düşürülmesi konusundaki iddiasında 30 saniye içinde çark etti.
CNN Türk'te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında son döndem Türkiye'de artan terör olayları ve dış politikadaki gelişmeler tartışıldı.

Konuklar arasında yer avukat Cüneyt Toraman Rus uçağının düşürülme olayını sözde "paralel"e bağladı.

Torman, "Uçağın düşürülmesini bile ben dile getirmiştim, bir ekolün bir grubun bir operasyonu olarak ben söylemiştim." dedi

Toraman'ın bu sözleri üzerine konuklardan İsmail Saymaz, "Cüneyt Bey bir daha olsa bir daha düşürürüz denmişti ya. Nasıl böyle diyorsunuz. Eğer devlet içinde bir grup yapmışsa Başbakan tarafından niye sahiplenilsin.?" diye sordu.

Toraman ise "İstihbarat'ın içince iki başlılık, yargının içinde iki başlılık. Yani böyle bir yapılanma bir cunta ortaya çıkmış. Önce bundan kuşkulanmalı" dedi.

"ELİMDE BİLGİ YOK"

İsmail Saymaz "Siz paralele mi bağlıyorsunuz uçağın düşürülmesini" diye sorunca sözlerinin ardından bir dakika bile geçmeyen Cüneyt Toraman çark ederek "Benim aklıma o geldi. Benim elimde bilgi yok" dedi.

"TAHMİNLERİMİ SÖYLÜYORUM"

Saymaz ise "Hayır her şey paralel meselesiyle izah edilmezki. O günlerde bu savunuldu. HDP heyeti Rusya'ya gittiği için vatan haini ilan edildi." diye müdahale edince Cüneyt Toraman iddiasının ne kadar gerçekdışı ve hayale dayalı olduğunu şu sözlerle ortaya koydu: "Zaten bu dış politika ile hususlar tahminlere dayalı hususlar. Bende tahminlerimi söylüyorum. Elimde istihbari bilgileri yok"  

Görüldüğü gibi kendisine hukukçu diyen biri hukukun en temel kaidesi olan "müddei iddiasını ispatla mükelleftir" söznünü bile hiçe sayarak tahmine dayalı olarak bir gruba en ağır suçlamaları yöneltebiliyor.

Kaynak: Aktifhaber
02 Temmuz 2016 02:31
DİĞER HABERLER