42 öğretmen canından oldu

42 öğretmen canından oldu
Bakan "Gösterişçi intihar eylemi" diyor ama 42 öğretmen canından oldu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlerin intiharlarını komisyonda şu skandal cümleyle değerlendirdi: Gösterişçi intihar eylemi. Günlerce sınava çalışan, işi olmadığı için evlenemeyen, polis ya da asker olan öğretmenlerin yıllardır çözüm bulunamayan ‘atanamama’ sorunu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın son açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Çünkü, bugüne kadar 42 öğretmen adayı atanamadığı için intihar etti. Bakan Avcı ise hayatına son veren öğretmenlere, ‘’Gösterişçi intihar eğilimindeler’’ dedi.

“İLGİ ÇEKMEK İÇİN İNTİHAR…”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2016 yılı eğitim bütçeleri görüşüldü. Bakan Avcı daha sonra milletvekillerinin sorularını cevapladı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “Bugüne kadar yaklaşık 42 öğretmen atanamadığı için bunalım sonucu intihar etti ” diye konuştu. Avcı’nın yanıtı tutanaklara şöyle yansıdı: “Arkadaşlarımızdan bir hekim olarak bilgilendirmesini rica ettim. Bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, ‘gösterişçi intihar eylemi’ diye sendromdan bahsediliyor. Niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek, isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı.” CHP Muğla Milletvekili ve aynı zamanda tıp doktoru olan Nurettin Demir ise Avcı’nın sözünü kesti ve “Böyle bir şey yok da hastalık var” diye çıkıştı. Bunun üzerine Bakan Nabi Avcı ise sözlerinin çarpıtıldığını savundu ve “Benim söylediklerimi kulağıyla dinleyenler ve beyniyle değerlendirenler ne dediğimi anlamışlardır” dedi.



Bakan’dan itiraf gibi açıklama: TÜRGEV kurs açıyor parasını biz veriyoruz

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bütçesi görüşmelerinde, TÜRGEV tartışma konusu oldu. MEB’in işbirliği yaptığı 29 sivil toplum kuruluşu arasında Birlik Vakfı, Hizmet Vakfı ve Hayrat Vakfı da bulunuyor.  Bakan Nabi Avcı’yı en çok yoran soru ise TÜRGEV oldu. Avcı, TÜRGEV ile yapılan işbirliğinin kapsamını açıkladı ve TÜRGEV’e “çok büyük bir imtiyaz” tanımadıklarını belirtti, imzalanan protokol kapsamında bakanlığın mali yükümlülüğü olmadığını söyledi.  CHP’li Gaye Usluer ise bu açıklamayı bakanlığın verdiği yanıtla yalanladı. Usluer, TÜRGEV’le ilgili işlerde görevlendirilecek öğretmenlere verilecek ek ders ücretinin bakanlık tarafından karşılandığını belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise TÜRGEV’in yurtlarında kalan öğrencilerin masraflarının MEB’e yüklendiğini belirtti. Bakan Avcı ise “Birlikte bir kurs açılmış, bu kursta usta öğreticiler var. Burada kastedilen ‘hayat boyu öğrenmeye’ bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler… Bunlar bir yerde TÜRGEV’le birlikte kurs açılmışsa ve bizim de eğitimcimiz orada görev alırsa ücretini biz ödüyoruz” dedi.

SÖZCÜ
14 Şubat 2016 09:26
DİĞER HABERLER