Afyon'daki patlamayla ilgili çarpıcı gelişme

Afyon'daki patlamayla ilgili çarpıcı gelişme
Afyonkarahisar’da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasıyla ilgili olarak ‘terör’ şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, cephanelik patlamasıyla ilgili olarak bazı gazetelerde ve televizyonlarda patlamaya ilişkin yapılan haberleri ihbar kabul ederek, ‘terör’ şüphesiyle soruşturma başlattı.

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlama, tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğmuştu. Patlama sonrasında ‘Acaba terör şüphesi var mı?’ sorusu her fırsatta soruldu. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, televizyon ve gazetelerde çıkan haber ve programları ihbar kabul ederek soruşturma başlattı. Savcılık, bu doğrultuda mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın görüldüğü Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nden resmi yazıyla dava dosyasını istedi.

Şehit ailelerinin avukatı Altan Ulutaş, olay yerinin patlamadan bir süre sonra iş makineleri tarafından toprakla kapatılarak cephaneliğin yerinin TOKİ’ye devri için çalışma yapıldığını iddia etti. Ulutaş, Patlamada, havaya uçan 2 ton ağırlığındaki cephanelik kapısının halen bulunamadığını söyledi. 19 aydır olay yerinde bilirkişi incelemesi yapılmadığını belirten Ulutaş şunları söyledi: “Cephanelikte 15 saniye ara ile iki patlama meydana gelmişken, ilk patlama kraterinin ve ikinci patlama yerinin teknik ve bilimsel incelemeleri, toprak kimyasal analizleri neden yapılmamış, patlayıcı emareleri tespit edilmemiş, patlayan maddelerin cins ve özellikleri neden tespit edilmemiştir? Ana patlama yerinde hangi nedenlerle çukur oluşmadığı, neden 20 kilometrekare alana dağılım olduğu açıklanmamıştır.” Susurluk’taki 5 cephanelikten çıkarılan 248 ton bombanın Afyonkarahisar’daki 2 cephaneliğe, yönergelere aykırı şekilde depolandığı iddia edilmişti.

Zaman

16 Nisan 2014 08:54
DİĞER HABERLER