Adalet Bakanı Ergin Hatayda

Adalet Bakanı Ergin Hatayda -Bakan Ergin, Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti
HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli Türkmenlerin kaldığı İki Nolu Çadır Kenti ziyaret etti.
     Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celallettin Lekesiz ile birlikte ilçede bulunan ve 2 bin 650 Suriyelinin kaldığı İki Nolu Çadır Kenti gezerek, burada yeni doğmuş 4 bebeğe altın taktı ve çeşitli hediyeler verdi.
     Bakan Ergin, ziyarette yaptığı konuşmada, Suriyenin Bayır Bucak bölgesinden gelen Türkmenleri ziyaret ettiklerini, kampların şartlarını ve ihtiyaçlarını yerinde değerlendirdiklerini belirtti.
     Sınırın diğer tarafında insanlık dramı yaşandığını ve acımasız bir süreç işlediğini ifade eden Ergin, Temenni ediyorum ki, en kısa sürede ortam sakinleşsin, Suriye Arap Cumhuriyetinde de huzur teşkil edilsin. Bayram arifesinde kendi soydaşlarımızın yaşantısını yerinde görmek üzere, Yayladağı kampımıza geldik. İnşallah bu misafirlerimiz en yakın zamanda ülkelerine mutlu ve huzurlu bir şekilde dönerler diye konuştu.
     Ergin, daha sonra çadırları dolaşarak, burada kalan Suriyelilerin sıkıntılarını dinledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş / Ali Güreli
     Yayıncı: Mürsel Çetin
12 Ağustos 2012 13:47
DİĞER HABERLER