Akçakocada heyelan riski devam ediyor

Akçakocada heyelan riski devam ediyor -İlçede 12 yıldır aralıklarla devam eden toprak kaymaları nedeniyle afet alanı ilan edilen Akçakocabey Caddesinde tedirgin bekleyiş sürüyor -Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak: -Afe
DÜZCE (A.A) - Akçakoca ilçesinde 12 yıldır aralıklarla devam eden toprak kaymaları nedeniyle afet alanı ilan edilen Akçakocabey Caddesinde tedirgin bekleyiş devam ediyor.
     Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında Akçakocabey Caddesinin denizle birleştiği noktada meydana gelen göçük nedeniyle bölgenin afet alanı kapsamına alındığını anlattı.
     Bölgeye yapılacak yatırımlardan Afet İşleri Genel Müdürlüğünün sorumlu olduğunu vurgulayan Albayrak, sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.
     Afet kapsamına alınan bir bölgeye belediye olarak yatırım yapmamız mümkün değil diyen Albayrak, Eğer bu konuda Afet İşleri Genel Müdürlüğü, gereken desteği verirse bölgenin korunması adına gerekli yatırımı yaparız ve bölgeyi bir nebze de olsa kurtarmış oluruz. Buna yönelik talebiz de oldu şeklinde konuştu.
    
     -Bütün falezler şu anda ciddi tehlike altında-
    
     Albayrak, toprak kaymalarının barınak yapılmasıyla başladığını ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Barınağın yapılması, sahilimizdeki doğal kum ile dalga hareketini bozdu. Akçakocadaki bütün falezler şu anda ciddi tehlike altında. Bilimsel bir çalışma yapılarak bir şekilde bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bunun önüne geçecek yöntemler de belli.
     Doğu Karadeniz sahilinde olduğu gibi Akçakocadaki sahillere mahmuzlar istiyoruz. Sahilin 100-150 metre açığına mahmuzlar yapılarak dalga hareketinin sahilde yarattığı etkinin azaltılması suretiyle falezlerimizi koruma altına alacağız.
     Albayrak, Akçakocanın falezleriyle marka bir şehir olduğunu, bu nedenle falezlerin mutlaka koruma altına alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -Olay-
    
     Akçakoca Kale mevkisinde bulunan Akçakocabey Caddesi, 12 Kasım 1999 depreminin ardından artan toprak kaymaları nedeniyle Afet İşleri Genel Müdürlüğünce afet alanı ilan edilmiş, bölgeye yaklaşık 20 metre uzaklıktaki evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.
    
     Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
21 Kasım 2012 18:39
DİĞER HABERLER