Akın İpek'ten ve üniversiteden jet cevap

Akın İpek'ten ve üniversiteden jet cevap
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İpek Üniversitesi’ni kuran Koza İpek Eğitim Sağlık Yardım Hizmet Vakfına geçici olarak kayyım atandı. Akın İpek ve İpek Üniversitesi Mütevelli Heyet açıklama yaptı.

Türkiye’nin sosyal bilim ve sanat alanındaki en önemli eğitim kurumlarından biri olan İpek Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda kuruluşu bünyesinde bulunduran Koza İpek Vakfı’na kayyım atandı. Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Koza İpek Holding’e kayyım atanan iş adamı Akın İpek, vakfa kayyım atanmasının  keyfi, hoyratça ve gayrimeşru olduğunu yaptığı açıklamayla duyurdu. 



Öte yandan İpek Üniversitesi Mütevelli Heyeti yayınladığı sert açıklamayla üniversiteye kayyım atanamayacağını vurguladı, "Mütevelli Heyetimiz, yasal görev süresi doluncaya kadar üniversitemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecektir" dedi.



İpek Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/28 D.İş kararı ile Koza İpek Eğitim Sağlik Yardım Hizmet Vakfına geçici kayyım heyeti atanmıştır. Koza İpek Eğitim Sağlık Yardım Hizmet Vakfı, 5737 sayılı yasa gereği özel hukuk tüzel kişisidir. İpek Üniversitesi, Koza İpek Eğitim Sağlık Yardım Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş, 2547 sayılı yasa gereği ayrı bir kamu tüzel kişiliğe haizdir. Yürürlükte olan Anayasa ve yasalar çerçevesinde Üniversitelere kayyım atanamaz. Mahkeme kararı ile geçici kayyım atanan kurum vakıftır. Üniversiteler, yönetim açısından özerk ve bilimsel özgürlüğe sahip yükseköğretim kurumlandır.” denildi.



ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ GÖREVİNDEN ALINAMAZ

Özerk bir yönetime sahip üniversitelerde, en yüksek yönetim organı olan Mütevelli Heyet’in Anayasasının 130. Maddesi gereği görev süresi dolmadan her ne suretle olursa olsun görevlerinden uzaklaştırılamayacağı ifade edilen açıklama şöyle devam etti: “Türk yükseköğretimine büyük katkılar sağlayan, Türkiye’nin ilk ve tek sanat ve sosyal bilimler vakıf üniversitesini kurarak Ana Yönetmelikte çerçevesi çizilmiş görev ve sorumluluklarını yerine getirme gayreti içerisinde olan Mütevelli Heyetimiz, yasal görev süresi doluncaya kadar üniversitemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecektir.”

VAKFA BAĞLI KURULUŞLAR

Ankara’daki Koza İpek Vakfı’nın çatısı altında Melek İpek Kız Öğrenci Yurdu, Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu, Melek İpek İlk Orta Okulu, Ali İpek Camii, İpek Üniversitesi yer alıyor. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’taki Melek İpek İlköğretim Okulu, Melek İpek İlköğretim Okulu, Melek İpek Kültür Merkezi, Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu’nun da bulunduğu 12 önemli kurum ve kuruluş yer alıyor.


30 Haziran 2016 17:24
DİĞER HABERLER