Alaplı Belediye Meclis toplantısı

Alaplı Belediye Meclis toplantısı -Belediye Başkanı Çimenoğlu: -"Değiştirilen genelgeyle deniz altına döşenecek boru hattı için de imar planı istendi"
ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, "Değiştirilen genelgeyle deniz altına döşenecek boru hattı için de imar planı istendi" dedi.
     Çimenoğlu, Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında, derin deniz deşarj sistemi inşaatı çalışmalarının deniz altından geçecek boru hattı için imar planı istenmesinden dolayı durduğunu söyledi.
     Deşarj sistemi inşaatının devam ettiğini ancak denizde yapılan çalışmaların genelge değişikliğine takıldığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     "Değiştirilen genelgeyle deniz altına döşenecek boru hattı için de imar planı istendi. Çalışmaya devam edebilmek için Ankara ve Ereğli Liman Müdürlüğü nezdinde mücadele ettik. Ereğli Liman Müdürlüğü, genelgede yapılan değişikliği hatırlatarak, yüklenici firmanın denizde çalışmasına izin vermiyor. İmar planımızı yapıp Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına müracaatımızı yaptık. Ancak bakanlık onayı yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Bu süreyi çalışarak değerlendirelim istedik. İlgili bakanlık ve Liman Müdürlüğünden şifai izin alarak denizdeki çalışmalara devam ettik. Şikayet olduğu gerekçesiyle çalışmalarımız durduruldu ve para cezası uygulandı. Şu anda karadaki çalışmalarımız devam ediyor. Denizde herhangi bir çalışma yapamıyoruz."
     Çimenoğlu, imar planı bakanlıktan onaylandığında tekrar deniz çalışmalarına başlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
06 Mayıs 2013 18:00
DİĞER HABERLER