Android'de Yeni Bir Türk Oyunu, Moon

Android'de Yeni Bir Türk Oyunu, Moon
Ülkemizde bir türlü üst düzeye çıkamayan, dev bütçelerin bir türlü ayrılmadığı bir sektör de oyun sektörü.
Hoş bunun nedenleri arasında yatırımcılar dışında işi gerçekten çok iyi bilen ve kaliteli oyunlar ortaya çıkaracak insanların sayısının az olması da var. Ama en büyük nedenin ortadaki potansiyelin maddi desteği bir türlü bulamaması olduğu kesin. Bu nedenle ülkemizde oyun yapmaya çalışan amatör ya da profesyonel yapımcılar daha çok işin mobil tarafına eğiliyor ve Friv dediğimiz türde basit oynanışa sahip, oyuncuyu kendine bağlamayı hedefleyen oyunlar üretiyorlar. Son 3 ay içerisinde Google Play üzerinde yayına sokulan 20’nin üstünde mobil oyun bulunmakta. Şimdi de elimizde yine mobil platformlara çıkmış olan, kolay bir oynanışa sahip Türk yapımı bir mobil oyun var. 

Moon, başarılı mobil oyunlarının formülünü uygulamaya çalışan bir mobil oyun olarak karşımıza çıkmış durumda. Kolay ve hızlı oynanışı ile mobil oyuncuları kendine çekmeye çalışıyor ve kısmen de başarılı oluyor diyebiliriz. Biliyorsunuz mobil oyunlarda oyuncunun aradığı neredeyse ilk özellik can sıkıntısına bire bir çözüm getirmesi oluyor. Moon da sizi canınızın sıkıldığı yolculuk anlarında, uyku öncelerinde v.b. durumlarda bu sıkıntıdan kurtarmayı hedefliyor. Dediğimiz gibi hedefi 12’den vurmasa da bizlerin gözünden kaçmayıp bir desteği hak ediyor.

Daha önce Metaball isimli oyunları ile karşımıza çıkan yapımcı Pixel Turtle’ın 2. oyunu olan Moon gayet minimalist bir çizgide ilerliyor. Hem tasarım hem de oynanış açısından bu çizgisini de bozmuyor. Oyun aslında son dönemlerin popüler oyun türü olan hayatta kalma türünde. Ama türü o kadar minimal bir şekilde ele almış durumda ki oyuncuyu detaylar ile boğmak yerine keyifli ve çok fazla kafasını yormayacağı bir oyun deneyimi vaat ediyor. Sadece ekranda üzerinize gelen noktaları vurarak ilerleme kaydettiğiniz ve hayatta kalmayı başardığınız oyunda bulunan diğer özellikler ise şunlar;

- Sonsuz oynanış modu.
- Zamanı Yavaşlatma özelliği.
- Kademeli artan zorluk seviyesi.
- Basit kontrol yapısı.
- Sade ve Şık Grafikler.
- GameCenter desteği.

Oyundaki tepkime süresi gibi bazı teknik ayrıntılar zamanla daha iyi hale gelecektir diye düşünmekteyim. Onun dışında özellikle görsel dili bizleri çok etkiledi. Hiç müzik olmaması oyundaki boşlukta olma hissini daha da arttırıyor. Moon minimal ve deneysel bir mobil oyunu olarak Türk oyunları arasında kendi özelini yaratmış durumda diyebiliriz. Yolda, evde, uyku öncesi v.b. zamanlarda, mobil cihazlarınızda sizi oylayacağı kesin. Friv türünde bir çok oyuna ise Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/friv/ isimli Flash oyun portalından ulaşabilirsiniz. Boş vaktinizi değerlendirecek hobilerinizin yanına bu tip ufak ve hızlı oyunlar eklemeyi de düşünebilirsiniz. Moon’u denemenizi kesinlikle öneriyoruz.

17 Nisan 2015 17:33
DİĞER HABERLER