Antalya 2. Kitap Fuarı açıldı

Antalya 2. Kitap Fuarı açıldı -Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 77 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı -En fazla kitap okuyan öğrencilere verilen
ANTALYA (A.A) - Antalya 2. Kitap Fuarı, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde açıldı.
     Fuarın açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalyanın kültür ve sanatta yeterince ön planda olmadığını, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Antalyanın çok kitap okunan şehirlerden biri olduğunu belirten Altıparmak, Antalya okuma noktasında çok şanslı. Türkiyenin 7-14 yaş aralığında kitap okuma ortalaması 7, Antalyada ise bu ortalama 14 kitap diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalyaya son yıllarda çok sayıda kültür ve sanat etkinliği kazandırıldığını anlattı. Bu etkinlikler arasında kitap fuarının önemli bir yeri olduğunu kaydeden Akaydın, kitap fuarının geliştirilmesi için gereken desteği vereceklerini söyledi.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bu tür etkinlikler için Antalyanın bir kongre merkezine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kitap fuarının düzenlendiği Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinin Antalyanın artan nüfusu karşısına yetersiz kaldığının altını çizen Budak, aynı bölgede 10 bin kişilik, yeni bir mimariyle yapılacak bir kongre merkezine ihtiyaç olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
    
     -Başbakan Erdoğanın sözü mutlu etti-
    
     Fuarda, eğitim-öğretim yılının ilk döneminde en fazla kitap okuyan bazı öğrencilere de ödülleri verildi. Ödül alan isimler arasında Muratpaşa Lisesi 12nci sınıf öğrencisi görme engelli Cennet Çetin dikkati çekti.
     Doğuştan görme engelli olduğunu ifade eden genç kız, kitap okumanın en büyük hobisi olduğunu söyledi. Ayda yaklaşık 30 kitap okuduğunu kaydeden Çetin, bunların büyük çoğunluğunu sesli kitaplar, bir kısmını ise görme engelliler için kabartma yazı ile hazırlanan kitapların oluşturduğunu ifade etti.
     Polisiye tarzdaki kitapları, şiddet içerdikleri için tercih etmediğini, ancak genel anlamda kitap ayrımı gözetmediğini belirten Çetin, sesli kitap ya da kabartma yazıyla hazırlanmış her tür kitabı okumaktan keyif aldığını dile getirdi. Bulabildiği sürece okumaya ara vermeyeceğini vurgulayan Çetin, Yayıncılarımız da lütfen engellilere yönelik daha fazla kitap hazırlasınlar dedi.
     Kitapların özgüvenini artırdığını ve kendisini geliştirmek için büyük fırsatlar verdiğini belirten Çetin, öğreniminin sonunda öğretmen ya da radyo sunucusu olmak istediğini dile getirdi. Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Engelli de bal gibi öğretmen olur. Hem de çok iyi öğretmen olur sözlerinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, En büyük hayallerimden biri öğretmen olmaktı. Engellilerin öğretmenlik yapmasıyla ilgili sorunların kaldırılacağının bizzat Başbakan tarafından söylenmesi mutluluk verici diye konuştu.
    
     -Fuar 17 Şubata kadar gezilebilir-
    
     Türkiye genelinden 77 yayın evi ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı panel kapsamında paneller, söyleşiler, şiir dinletileri gibi bir çok kültür etkinlik gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında düzenlenecek imza günlerinde Banu Avar, Can Dündar, Canan Tan, İlber Ortaylı, Muzaffer İzgü, Nedim Gürsel ve Türkan Şorayın da arasında bulunduğu 200e yakın yazar, kitap severlerle bir araya gelecek.
     17 Şubatta sona erecek olan fuar, 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
13 Şubat 2013 14:30
DİĞER HABERLER