Arınç: Keşke 'KHK faciadır' demeseydim, KHK bir ihtiyaçtı

AKP hükümetlerinde birçok alanda görev alan Cumurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, daha önce yaptığı 'KHK faciadır' ifadesi için "Keşke KHK faciadır demeseydim" açıklamasını yaptı.
"KHK bir faciadır" cümlesi Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, "konuşmanın bütünü incelenirse bunların muhatabının Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) çıkaran hükümet olmadığını" söyledi.

Arınç geçtiğimiz hafta iktidar ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan sözleriyle ilgili, “Evet şunu belki söylememeliydim, ‘KHK bir faciadır’. Çünkü şuna inanıyorum, ya olağanüstü hal ya da sıkıyönetim ilan edilecekti. Başka türlüsü imkansızdı. KHK’lar bir ihtiyaçtı, gereklilikti. Yargı ile komisyon kararları arasında çelişki var” ifadelerini kullandı.

"Birkaç gün evvel bazı konuları içeren konuşma yaptım, videolar halinde yayınlandı. Bunun içinden sadece bir cümleyi alarak, eleştiriler, yorum farklarıyla yanlış yorumlayanlar, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu" diyen Arınç yanıtında ifadesinin "olağanüstü hal döneminde çıkan bu kararnamelerin olağanüstü hal kalktıktan sonra yargıya giderek, beraat etmiş, soruşturma sonrası takipsizlik kararı almış, hakkında soruşturma açılmamış insanlara bir an evvel iade işlemlerinin uygulanmasına yönelik" olduğunu öne sürdü.

Erdoğan'ın "KHK ile ilgili 'facia' ifadesini kullanmasını esefle karşıladım" eleştirisini saygıyla karşıladığını kaydeden Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü anlamaya müsait olan cümle üzerine eleştiri yaptı ki bunun çok doğru olduğunu, yerinde olduğunu, bütün tartışmaları kesecek noktada olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli eleştiride bulunanlara teşekkür ediyorum; ama bunun üzerinden şahsıma karşı Cumhurbaşkanımıza karşı 15 Temmuz'a karşı birtakım şeyler üreten kötü niyetlileri da Allah'a havale ediyorum. Bu dünyada boğuşacak halim yok, öbür tarafta hepsinin yakalarına sadece ben değil belki mağdurların tamamı da yapışacaktır" dedi.
08 Kasım 2019 10:15
DİĞER HABERLER