Artık güvenli, modern, Avrupa standartlarında

Artık güvenli, modern, Avrupa standartlarında duble yollara sahibiz
SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 6 bin 101 kilometrelik bölünmüş yol ağının, 9 yılda 21 bin kilometreyi aştığını belirterek, Artık güvenli, modern, Avrupa standartlarında duble yollara sahibiz dedi.
     Demir, Samsun-Kavak arasında 48,5 kilometrelik mesafede yürütülen duble yol çalışmalarını inceledi, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Bir ülkenin gelişmişliğinin göstergeleri arasında yolun önem taşıdığını ifade eden Demir, Türkiye genelinde büyük bir seferberlik başlatılarak, Cumhuriyet tarihinden buyana yapılan duble yollardan daha fazlasının ülkeye kazandırıldığını söyledi.
     Türkiyenin dört bir yanındaki yol seferberliğinin neticesinde, ülkeyi duble yol ağının sardığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:
     Duble yol çalışmalarının ağırlık kazandığı 2003 yılı öncesinde sadece 6 il bölünmüş yolla birbirine bağlıydı. Şuan bu 74 kente ulaştı. Bir çok ilçemizde bu çalışmalardan faydalandı. 2003 yılında 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol ağı, şuan 21 bin 227 kilometreyi aştı. Çalışmalar artarak devam ediyor. Ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık güvenli, modern, Avrupa standartlarında duble yollara sahibiz.
     Samsun-Kavak arasındaki duble yol çalışmalarıyla şehrin yol ağının güçlendirilmesi adına titiz, programlı bir çalışmanın yürütüldüğünü vurgulayan Demir, güzergahta yüzde 70 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığını, 25.5 kilometre yolun binder seviyesinde tamamlandığını kaydetti.
     (EDİ-İSM)
07 Mayıs 2012 12:19
DİĞER HABERLER