Askeri birlik böyle tuzağa çekildi

Askeri birlik böyle tuzağa çekildi
Dün Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayına basarak şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Musa Somay'ın, terör örgütünün kurduğu pusu sonucunda şehit olduğu, olayın ardında büyük bir provokasyon olduğu ortaya çıktı.

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu'nun askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre olay terör örgütü tarafından planlı bir pusu sonucunda gerçekleştirildi. 

Uludere'de 34 köylünün öldüğü olayın benzeri bir 'sahte ihbar kumpası' kurulduğunu belirten Abdülkadiroğlu'nun anlatımıyla olay şu şekilde gerçekleşti:

1 GÜN ÖNCE KURULAN BOMBA PATLATILDI

Uludere'nin intikamını almak isteyen karanlık güçler TSK'ya yalan ihbarda bulunarak kaçakçı bir grubun sınırı geçmekte olduğunu belirtti. Bu ihbar üzerine harekete geçen 30-40 kişilik askeri grup sınıra doğru intikal etti. Askeri birliğin olay yerine varmasının ardından 1 gün önce önceden döşendiği askeri kaynaklarca teyit edilen bir bomba Irak sınırından uzaktan kumandayla patlatıldı ve bu patlamada Uzman Çavuş Musa Somay şehit oldu. Patlamanın hemen ardından sınırın karşı tarafından teröristlerce Türk askerlerine yönelik planlı şekilde ateş açılırken çıkan çatışmada yine askeri makamların iddiasına göre sınırın diğer tarafında bulunan 2 terörist yaralandı.

SICAK TAKİP BAKANLIK KARARIYLA KALDIRILDI

Çatışmanın ardından daha önce uygulanageldiği üzere 'neden sıcak takip yapılmadı' sorusu sorulurken, sebep olarak geçtiğimiz Nisan'da Bakanlar Kurulu kararıyla askerin sınır dışında sıcak takip yapma yetkisinin kaldırılması gösteriliyor.

Güvenlik kaynaklarına göre seçimler yaklaşırken çözüm süreci üzerinden provokasyon ve süreci baltalama amaçlı adımlar atılmaya çalışılıyor. Terör örgütü PKK tarafından kurulan ve sonuçları çok ağır olabilecek bu pusunun güvenlik güçlerini alarma geçirdiği ifade ediliyor

SAMANYOLUHABER.COM

07 Mart 2014 13:21
DİĞER HABERLER