Avrupa Konseyi ve AP'den medyaya operasyona tepki

Avrupa Konseyi ve AP'den medyaya operasyona tepki
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonlara tepki gösterdi. AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, AKP iktidarını sert şekilde uyararak "Türk hükümetine çok kuvvetli şekilde muhalif basını boyunduruk altına alma stratejisine son verme çağrısı yapıyorum." dedi.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonlara tepki gösterdi. İpek Medya grubuna yönelik operasyonları ve İngiliz gazetecilerin tutuklanmasını yakından takip ettiklerini belirten Jagland, Türk Hükümeti ile görüşmesinde bu konuyu dile getireceğini söyledi. 

Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin Genel Sekreteri Jagland'ın bürosundan Cihan'a yapılan açıklamada, "Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, Türk medya kurumlarına ve yabancı gazeteciler yönelik olayları yakından takip ediyor. Bildiğiniz gibi Avrupa Konseyi Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişelerini farklı vesilelerle birçok kez dile getirdi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, son hadiseleri ilk fırsatta Türk yetkililerle görüşecek." ifadeleri kullanıldı. 

Jagland, Ocak ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik tehditleri gündeme getirmişti.


 AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN MEDYA OPERASYONUNA TEPKİ: ERDOĞAN’IN STRATEJİSİ ÇOK ÇİRKİN 

AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, AKP iktidarını sert şekilde uyararak "Türk hükümetine çok kuvvetli şekilde muhalif basını boyunduruk altına alma stratejisine son verme çağrısı yapıyorum." dedi.

Türkiye'deki durumun yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Harms, "Türkiye'ye AB'den özel bir heyet gönderilmesi ve bu heyetin özellikle muhalif medyanın durumu ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi fikrini destekliyorum." dedi.

Basın özgürlüğünün, demokrasilerin temel değerlerinden olduğunu vurgulayan Rebecca Harms, Koza-İpek Grubu'na yapılan baskını, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasında muhalif basını susturma fikrinin olduğu ve şimdi bunun gerçekleştirilmekte olduğunu gösteren bir gelişme daha." sözleriyle değerlendirdi.

BASININ SUSTURULMASI, HİZMET MEDYASIYLA DURMAYACAK

Avrupa Birliği'nin, demokratik bir seçim sürecinde muhalif medyayı susturmanın kabul edilemez olduğunu gerçekten açık bir şekilde ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Harms, "Türkiye'ye Temmuz ayında yaptığım son ziyarette bütün muhalif medyanın, Sayın Erdoğan'ın eleştirel medyayı susturma stratejisinden derin bir korku duyduğunu anladım." şeklinde konuştu.

Medyayı susturma sürecinin Hizmet Hareketi'ne yakın basın kuruluşlarına yapılanlarla sona ermeyeceğini ifade eden Harms, "Öyle anlaşılıyor ki Sayın Erdoğan, son milletvekili seçimlerindeki mağlubiyeti hazmedemedi. Şimdi erken seçimlerde daha iyi bir sonuç almaya çalışıyor. Ama izlediği strateji çok çirkin. Türkiye'de demokratik toplumun, Sayın Erdoğan'ın bu zayıf stratejisinden daha güçlü olduğunu umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
01 Eylül 2015 17:40
DİĞER HABERLER