Bağımsız aday Yalçın: Malatya'da 3 ayda 30 fabrika kapandı

Bağımsız aday Yalçın: Malatya'da 3 ayda 30 fabrika kapandı
Malatya bağımsız milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın, "Malatya'da son 3 ayda 30 fabrika kapandı. Malatyalılar bir takım vergilerin, borçların mağduru oldu." dedi.

Dr. Ali Yalçın, 7 Haziran Genel Seçimlerine yönelik çalışmalar kapsamında kent merkezinde esnafları ziyaret etti. Yalçın, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ve Malatya'da milletvekili adayı belirlenirken, halkın görüşü alınmadığını, tepeden inme adaylar belirlendiğini ifade etti. Milletin kendini temsil edecek vekili kendisinin seçemediğine işaret eden Yalçın, "Bağımsız iradenin temsil edilmesinde halkın görüşünün, reyinin alınmadığını defalarca görüyoruz. Sizin oyunuzla seçilip gidenler sizlere biat borcu içerisinde hissetmiyorlar. Bu demek oluyor ki biz gitsek de gitmesek de insanlar bize oy veriyorlar. Böyle olunca vatandaşa karşı bir mahcubiyet duygusu taşımıyorlar. Malatya'da maalesef bunun örnekleri hep kötü oldu. Biz en gerçekçi seçimlerin doğrudan halka gitmek ve halkın görüşleri doğrultusunda bir netice almak olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Malatya'nın yaşadığı sıkıntılara da değinen Yalçın, Malatya'ya diğer illere nazaran az yatırım yapıldığını, şehirdeki bölge müdürlüklerinin kapatılarak başka illere taşındığını ifade etti.
30 Mart sonrası Malatya'nın büyükşehir statüsüne geçirildiğini söyleyen Yalçın, bu yeni statünün getirdiği vergi yüklerinin vatandaşı borç mağduru yaptığını dile getirdi. Malatya organize sanayi bölgelerinde son 3 ayda 30'a yakın fabrika kapandığının altını çizen Yalçın, esnaflardan da alışveriş merkezindeki işyerleriyle aynı oranda vergi alınmasının doğurduğu adaletsizliğe dikkat çekti.

Yalçın, şöyle devam etti: "Esnafımızdan AVM'de bulunan iş yerleriyle aynı vergiyi alıyorlar. Esnaf toplam olarak 70 milyon vergi ödedi. Alışveriş merkezleri şehir merkezinden 60 kilometre uzakta olmalı. Hafta sonları da kapalı olmalı. Çeşitli bağlantılarla bunlar olmuyor. Bu da en çok esnafı etkiliyor."

Esnaflar da Yalçın'a sıkıntılarına aktardı. Bağ-Kur emeklisi bir esnaf, "Benim ne dükkanım var, ne de bahçem var. 820 lira maaş alıyorum, elektriği, suyu, doğal gazı derken 970 lira para yatırıyorum, 170 lirada cebimden gidiyor. Emekli ölmüş. Benden gelir vergisi istiyorlar, maaşımı kesiyorlar." dedi. CİHAN
04 Mayıs 2015 16:17
DİĞER HABERLER