Bakan Güllüce fayton açılışını yaptı

Bakan Güllüce fayton açılışını yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki toplu açılış töreninde, fayton da açtı.

Seçim çalışması çerçevesinde Çanakkale'ye gelen Bakan Güllüce, Yenice Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Tören alanına asılan pankart ve ekranda gösterilen tesisler arasında, bir fayton ve itfaiye aracı da bulunuyordu. İtfaiye aracı henüz ilçeye gönderilmediği için tören alanında bulunmazken fayton ise atıyla beraber getirildi. Balonlarla süslenen faytona bağlanan at, yağmur altında bekledi. Bakan Güllüce gecikince üzerine battaniye serildi, daha sonra da üstü branda örtülü alana alındı.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Güllüce, 27 Mayıs 1960 askerî darbesine değindi. İdris Güllüce, şöyle konuştu: "Türkiye, uzadığı zaman budanması gereken bir ülkedir diyorlar. Türkiye kaç kere budandı diye hafızanızı yoklayın. Sonuçta bugün 27 Mayıs. Türkiye'nin bir budanma operasyonudur bu. Şehit başbakanı rahmetle. minnetle anarım. Demokrasi cinayetidir o. Darbe filan değil, demokrasi cinayetidir. Milli irade cinayetidir. Mustafa Kemal Atatürk'e de hakarettir o, çünkü Mustafa Kemal Atatürk Meclis'i açtığı zaman duvara şöyle yazdırmış: 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletidir.' E, ne oluyor? Millet demiş ki, beni bunlar yönetsin. Benim Genelkurmay başkanım o olsun. Kim o Genelkurmay başkanı? Rüştü Erdelhun Paşamız. Mustafa Kemal'in cephe arkadaşı. Kurtuluş Savaşı'nın paşalarından birisi. Vay efendim, sen darbeye niye çanak tutmadın diye Genelkurmay Başkanı'nı da al, rütbelerini sök, Menderesi'de al, bakanları da al, 400 milletvekilini de al götür Yassıada'ya, Başbakan'ın göğsünde sigara söndür. 'Ne var, ben darbe yaptırırsam hükümet olurum.' demiş ana muhalefet partisi. 'Darbe yaptırırsam, belki Demokrat Parti'yi kapattırırsam iktidar olurum.' Olamazsın, o yüzden 65 senedir iktidar olamıyorsun işte. Darbe yaptırarak, Genelkurmay başkanını tokatlattırarak, Başbakan'ın göğsünde sigara yaktırarak ve 20 sene de bu demokrasi cinayetini, demokrasi katliamını, egemeliğin, hakimiyetin millette olma, milli irade katilliğini bayram olarak bize 27 Mayıs'ta kutlattılar. Belli bir yaştakiler bilir bunu. Gençler bilmez de 12 Eylül'den sonra kalktı, biliyorsunuz. Eskiden bizi alır götürürlerdi, bayram yapardık. Ne bayramı? Başbakan asılmış, bayram yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Adını böyle demiyorlardı tabii. Bu yüzden 27 Mayıs'ı tüm gençlerin çok iyi kavraması, yaşlıların da gençlere 27 Mayıs mezalimini iyi anlatması gerekiyor."

Konuşmanın ardından Bakan Güllüce, aralarında Üç Şehitler Çeşmesi, Hacı İbrahim Bodur Bulvarı Halil İbrahim Yaman Parkı, atık su arıtma tesisi, Akpınar içme suyu hattı, belediye mezbahası, fayton ve itfaiye aracının da bulunduğu açılışları yaptı. CİHAN
27 Mayıs 2015 15:00
DİĞER HABERLER