Bakanlık, Saatcı'ya 3 farklı dosyadan yargılama kararı verdi

Muğla'nın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonrasında 3 farklı dosya hakkında yargılanacak. İlgili yargılama dosyalarının içeriğini Cafe Geniş, Rafet Restaurant ve Çalış'ta bulunan Yörük çadırının kaçak olarak inşa edilmesine göz yumulması oluşturuyor.

2009 yılında internet üzerinden paylaşılan belgelerle Fethiye Belediyesi'ne yönelik ciddi suçlamalarda bulunulmuştu. Kim tarafından paylaşıldığı belirlenemeyen belgelerle ilgili İçişleri Bakanlığı Fethiye Belediyesi'nde inceleme başlatmıştı. Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan ve tamamlanan incelemeler sonrasında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı hakkında 3 farklı dosyadan yargılanma kararı çıktı.

Karara tepkisini düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Saatcı, "Şeriatın kestiği parmak acımaz" diyerek, verilemeyecek hesabının olmadığını söyledi. Meclis üyeleriyle gidip hesap vereceklerini belirten Saatcı, "Soruşturmaya konu olan yerlerin biri, 1960 yılında yapılan ve Fethiye'nin o zaman tek restaurantı olan Rafet Restaurant. Diğeri Cafe Geniş. Sonuncusu da dürüp devenin üzerine yüklediğin zaman yok olan Yörük çadırı. Bunlar kaçak inşaat oluyor ama bize isnat edilen suçları ortaya atanlarla ilgili hiçbir şey yapılmıyor. Bizim de adliyeden veya İçişleri Bakanlığından en kısa zamanda sonuç beklemek doğal hakkımızdır." dedi.

'BU KARAR FETHİYE'NİN HUZURUNU KAÇIRIR'

Öte yandan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediyenin kiracısı konumunda olan işyeri sahiplerini üzecek bir başka konu hakkında açıklamalarda bulundu. Saatcı, kendilerine ulaşan yazı ile bundan sonra Belediyenin sahip olduğu mülklerin sözleşmeleri sona erdiği tarihten itibaren, yerin tahliye edilip yeniden ihaleye çıkarılması gerekeceğini belirtti. Uygulamanın Fethiye'de huzuru bozacağını iddia eden Saatcı, dededen babadan belediyenin kiracısı olan insanların bu uygulama ile yerlerinden olacağını kaydetti.

Saatcı konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz Türkiye'nin hemen her yerinde yapılan uygulamalarda olduğu gibi, devletimizi, belediyemizi zarara uğratmadan, kamu hakkını gözeterek, her yıl TEFE-TÜFE oranında zam yaparak sözleşmeleri devam ettiriyoruz. Gelen yazı ile bize dur dendi. Her 3 yılda bir ihale süresi bittikten sonra ihaleye çıkmalıymışız. Arkadaşlar, bu savaş ilanıdır. Belediye mülkü elbette kimsenin tapulu malı değildir ama gelenekselleşen sosyal yaşantımız var. Bizden istenen uygulama huzuru kaçırır. Her şeyi bitirdik, Türkiye'de sadece bu sorunumuz mu kaldı. Yetkilileri bir kere daha bu kararı gözden geçirmeye davet ediyorum. Hukukçu arkadaşlarımız bu konuda uygulamaları araştırıyor. Umarız esnafımıza zarar vermeden bu kararları uygulayabiliriz. Ama bu sürede sözleşmesi biten yerleri de ihaleye çıkarmamız gerekecek."

Basın toplantısına katılan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de uygulamanın Fethiye'nin küçük ve orta ölçekli esnafına büyük zararlar vereceğini ve kaos ortamının oluşacağını belirtti. Soydemir, özellikle devlet büyüklerinden ve bölge milletvekillerinden bu kararların değişmesi için çaba sarf etmelerini istedi. CİHAN
21 Temmuz 2015 11:47
DİĞER HABERLER